Žürii esimehe, Swedbanki kliendisuhete divisjoni direktori Tauno Vanaselja sõnul aitab õpilasfirmast saadud kogemus kaasa ettevõtlikule meelele nii ärimaastikul kui muudes eluvaldkondades. „On hea meel tõdeda, et õpilaste huvi ettevõtluse vastu on viimastel aastatel järjest suurenenud. Kasvanud on ka õpilasfirmade tase ja tegevusulatus. Žüriil seisab ees tõsine, kuid väga põnev tööpäev,“ ütles Vanaselja.

Üritus on huvilistele avatud terve päeva vältel ning õpilasfirmade presentatsioone (kell 9.30-11.30) ning võitjate autasustamist (kell 16.00) saab otseülekandes jälgida JA Eesti koduleheküljel www.ja.ee

14 finalisti sekka jõudis eelmiste aastatega võrreldes senisest rohkem teenuste pakkujaid. Õpilasfirmad korraldavad üritusi, pakuvad põhikooli õpilastele õpiabi ja eakatele arvutiõpet, teevad professionaalsel tasemel videoid ja kodulehti ning isegi ennustavad. Endiselt on populaarne ka taaskasutus: vanadest rõivastest tehakse erinevaid põnevaid esemeid, dekoreeritakse vanu riidepuid ja kogutakse vanapaberit mängukaartide tootmiseks. JA Eesti Facebooki lehel saab tutvuda ka kõikide finalistide videotutvustustega.

Võitjafirma esindab Eestit Euroopa õpilasfirmade võistlusel Bukarestis 19.-22. juulil. Euroopa võistluseks rõivastab võitjameeskonna moodsaks ja esinduslikuks Baltika Kvartalis asuv Baltika brändide esinduskauplus Moetänav. Auhinnad parimatele panevad välja Swedbank, Pärnu Konverentsid, Ernst & Young, Coca-Cola Hellenic ja Äripäev. Õpilasfirmade võistlust rahastab Hasartmängumaksu Nõukogu.

Junior Achievement Eesti tähistab tänavu oma 20ndat tegevusaastat. 20 aastat tagasi alustati ka õpilasfirma programmiga. Tänavu tegutseb 70s põhikoolis, gümnaasiumis ja kutseõppeasutuses rohkem ligi 160 õpilasfirmat. Läbi aegade on Eestis loodud 1700 õpilasfirmat. Õpilasfirma programmi toetavad Swedbank ja EAS Euroopa Sotsiaalfondist.

Otseülekannet näed SIIT!