Wackenil on lisaks külastajamisele eestlased ka esinenud - paar aastat tagasi müristasid laval Metsatöllud, kes hetkel on jäänud küll ainsaks, keda sinna kutsutud on. Sellegipoolest korraldavad siinsed entusiastid juba usinalt Wackeni festarile grupireise. Metal Travel Agency'st saab osta veel vaid viimaseid pileteid, seega kiiremad saavad veel jaole!

Wackeni festival sai alguse õige lihtsakoeliselt - 1990ndate algul otsustas 2000 elanikuga Wackeni küla korralda kahepäevase 6 bändiga metal festivali, kus osales orienteeruvalt 800 külastajat. Tänasel päeval esineb seitsmel laval rohkem kui 100 bändi üle maailma ja külastajate arv on tõusnud üle 75 000, mis on ka korraldajate poolt pandud publiku ülempiiriks.

Külastajate arvu piiramine tingib aga olukorra, kus festival ammu enne festivali algust, sest sisaldab lisaks muusikalistele etteastetele ka showmaadlust, viikingiküla, supermarketi mõõtu metal-marketit, abielutseremooniaid, keskaegse viikingiküla ja kogu seda karmi värki, mida pika- ja lühikesejuukselised raske muusika austaja armastavad.

Sel aastal ragistavad pille Scorpions, Saxon, Udo Dirkschneider ja U.D.O., Machine Head, Ministry, Amon Amarth, Volbeat, Dimmu Borgir, GammaRay, InExtremo, Testament, Sepultura, Paradise Lost, Opeth, Overkill, Napalm Death, Leningrad Cowboys ja paljud teised. Kuulamist jagub palju!

Vaata Wackeni melu!

Vaata, kes paar aastat tagasi fotograaf Mart Sepa objektiivi ette jäid!