Lademetes kogenud eurovisioonilisi

Esinejate hulgas on mitmeid staažikaid eurokarusselliga sõitjaid, näiteks Serbiat esindab sel aastal härra Željko Joksimović kes oli nende kodumaal ka tollase eurovisiooni saatejuhiks. Jätkuvalt hakkab silma see, millist rõhku on pandud lavashowle - Hollandi lauljanna Joani esinemise ajal saab näha pürotehnikat ja indiaanitantsu ning erinevalt eilse päeva proovidele on tänased esinejad olnud nii lavast kui valgusest vaimustuses.

Pressikonverentsil kallati välja ka eraelulisi detaile

Proovidele järgnesid riburadapidi pressikonverentsid, mis kujunesid meeleolukaks. Makedoonia lauljanna Kaliopi tuletas rahvale meelde, kui oluline on omada häid suhteid oma lähikondsete ning, pange tähele, isegi ka eksidega. Neidis toonitas näiteks oma kõnes, et tema eksmees on üritusel kaasas kui tema laulu autor. Seega atmosfäär on sõbralik ja familiaarne ning keegi ei karda avaldada enda kohta ka eraeelulisi detaile. Ukraina laulja avaldas, et tema isapoolne suguvõsa elab Kongos. Bulgaaria esineja tekitas ajakirjanikes aga hämmasstust, kuna delegatsioonist keegi ei osanud inglise keelt ja vajati tõlgi abi, mistõttu ei suudetud emotsioone täiel määral edastada.

Väljas ülipalav, sees ülijahe!

Pressikeskuses läkski lahti tõeline akustiline proov, sest mitmed esinejad haarasid mikrofoni ja Malta poisid näitasid ette näiteks ka mõned tantsusammud ning ajakirjanikke voolab iga päev üha juurde hoolimata palavast ilmast. Muide, temperatuur on nii kontserdisaalis kui terves Crystal Hallis kümneid kraade jahedam kui õues, mis väljendub selles, et nii esinejad kui teleproduktsiooni vedajad käivad ringi kampsunitega. Eks näis, kuidas selline ebameeldiv temperatuuri kõikumine ja konditsioneerid lauljate häältele mõjuvad.

Ennustusvõistlus: Venemaa juhib ja Eesti hävib

Ei ole vastu mingi üllatus, et nii meil siin kui seal kohapeal peetakse ennustusvõistlust, mida hetke seisuga juhib enda poolfinaali ehk esimest ülekaalukalt Venemaa ehk ugri memmed Buranovskije Babuški, kes oma punasekirjude kleitide ja elurõõmsa laulu ja tantsuga on terve Kristallhalli kihama ja enamiku korraldajatest ja teistest esinejatest heldima pannud. Eesti ja Ott Lepland asub hetkel teise poofinaali tagumises otsas. Ehk on lootust seisu parandada, kui Ott oma särava uue naeratuse homsel neljandal proovipäeval letti lööb? 

Vaata värvikat galeriid!