Maal on kuulunud Eesti iseseisvuse märtrile Jüri Vilmsile, kes kinkis selle oma noorele abikaasale Mariele tolle 25. sünnipäevaks. Vilms ise hukkus segastel asjaoludel kolm aastat hiljem. Maali jäljed kadusid pärast 1940. aastat ning see ilmus taas päevavalgele 2009. aastal, mil see restaureeriti ning kadunud meistriteoseks tunnistati.

Kalleimate teoste hulgas on veel maalid August Jansenilt, Ado Vabbelt, Richard Sagritsalt, Roman Nymanilt, Kristjan Tedrelt, Johannes Võerahansult, Karin Lutsult, Andus Johanilt, Eerik Haamerilt, Nikolai Kummitsalt, Juhan Püttsepalt ja varasurnud kunstijüngrilt Aleksander Uuritsalt; veel võib nimestikust leida Richard Uutmaa, Paul Burmani, Elmar Kitse, Endel Kõksi, Andrei Jegorovi, Lepo Mikko, Ants Murakini, Väino Parise, Varmo Pirgi, Eduard Wiiralti ja paljude teiste teoseid.

„Antiigireporteri“ oksjonid kasvasid välja Kanal 2 eelmise suve telesaatest „Antiigireporter“, mille käigus üritati kaamera ees kokku viia vanade esemete omanikud, antiigieksperdid ning potentsiaalsed ostjad.

Mart Sanderi, saate autori sõnul tuli suve jooksul välja mitmeid unikaalseid teoseid, mida kas on kaua kadunuks peetud või mille olemasolust üldse ei teatud. Ka seekord tulevad müügile teosed inimestelt, kes on peljanud oma teoseid galeristide kätte viia kartuses, et teos odava raha eest välja ostetakse nind endisel omanikul edaspidi selle saatusest aru ei anta. „Antiigireporteri“ oksjonid toimuvad aga paraleelselt internetis, mistõttu teoste omanikud võivad oksjone ise ka jälgida ning võivad seega kindlad olla, et neid ei peteta. Sanderi sõnul on see inimesi julgustanud ning nii mõnigi rahahädas vaevlev perekond on ebavajaliku pildi müügist päris rikkaks saanud.

Huvitatud võivad teoste väljapanekuga tutvuda Mart Sanderi kolmapäeval avatud uues kunstigaleriis Tõnismägi 3; kes aga sinna ei jõua, võivad kunstiga tutvuda internetis aadressil kunstioksjon.soov.ee kus oksjon kell 18.00 ka algab. Näitus Mart Sanderi galeriis jääb avatuks kuni esmaspäevani, mil omanikud oma ostetud teosed kätte saavad.