Tegemist on bluusimaailma imelapsega, kes jõudis koos kaasmaalastest staaridega lavale juba 3-aastasena. Kuuekümnendate lõpus astus 1964. aastal sündinud mees üles mitmetes USA üleriigilises telesaates koos bluusilegendide Willie Dixoni ja James Browniga ning viiesena ilmus tema esimene sooloalbum. Festivalil Augustibluus astub Peterson üles 5-liikmelise ansambliga, kuhu kuulub ka tema tütar Tamara Peterson.

Lucky Peterson on mitmekülgne muusik, kes kirjutab ise muusikat, laulab, mängib kitarri ja klahvpille. Oma pika artistikarjääri jooksul on ta esinenud ning salvestanud koos paljude Ameerika muusika suurkujudega. Juba 17- aastasena oli ta Etta Jamesi bändi kitarrist ning kogu tema ülejäänud elu on jätkunud tuuritades ning salvestades. Aastate jooksul on Petersonil ilmunud 14 sooloalbumit. Tema 2001. aasTal ilmunud album oli ka Grammy nominendiks, lisaks on mehel ette näidata terve rida rahvusvahelisi bluusmuusika auhindu.

Viimastel aastatel on Peterson muutunud pisut paiksemaks ning armastab enda sõnul mängida muusikat peamiselt oma kiriku hüvanguks – seetõttu on Lucky Petersoni ja tema bändi esinemine Augustibluusil eriliseks sündmuseks. Augustibluusi raames toimub sel aastal seitsmel laval kokku üle kahekümne kontserdi. Ülevaate esinejatest leiab festivali kodulehelt www.augustibluus.ee

Festivali korraldajate sõnul on Augustibluus viimastel aastatel kõvasti populaarsust kogunud ning bluusituriste on Haapsallu saabumas ka Baltimaadest, Poolast, Venemaalt ja Skandinaaviast. Festivali passide eelmüük toimub Piletilevis ning mai lõpuni on hinnad soodsamad. Festival Augustibluus toimub sel aastal juba 19. korda. Festivali korraldab LAG Muusikaagentuur koostöös Haapsalu Kultuurikeskusega.