Kummalisel kombel tundis justnimelt briti meedia tema käekäigu vastu huvi, kuna kohaolnud Publiku toimetaja ja fotograaf ei kuulnud härraste omavahelises vestluses eesti keelt. Viimasel hetkel saabus kohale ka paar meie kodumaist ajakirjanikku.

Kuigi täna, 31.mail, pidavat Galojani kohtuprotsess saama lõpu, venis otsuse langetamine siiski kaugemasse tulevikku. Istung kujunes pikaks vaidluseks, kus süüdistatav pool viitas mahukatele tõlkedokumentidele, probleemi keerulisusele ja iseenda puhkuseperioodile ning palus istungit jätkata septembri algul, Galojani advokaat püüdis istungit aga varasemasse graafikusse mahutada. Paraku edutult.

Järgmine protsess leiab aset kas 10. või 11. septembril, olenevalt sellest, millised kuupäevad tunnistajatele sobivad. Eile Publikule antud intervjuus ei osanud Galojan ennustada, mida tänane päev toob, kuid kinnitas täna, et siinsed kohtunikud on tema suhtes positiivselt meelestatud. Tõepoolest, kohtunikule tutvustati Galojani kui Eesti poliitikut, kes paljastas kodumaise korruptsiooni ning on nüüd poliitiliselt tagakiusatud.

Galojani advokaat rõhutas väga mitu korda asjaolu, et eestikeelsete dokumentide tõlkimine on erakordselt kulukas ja aeganõudev ettevõtmine. Lisaks selgus see, et peatselt võtab Briti uurija Eesti osapooltega ühendust, et neid usutlema hakata. Lisaks on oodata sügisel tunnistajapinki Galojani ema ning kõrged poliitikud.

Vaata pilte Anna-Maria saabumisest!