Sai endale kalleid asju lubada, sest töötas kõrgepalgalisel kohal!

Ei saa salata, et me kõik imestame, kust võtab Galojan rahalised vahendid, et nõnda innukalt kohtumajade lävesid kulutada ja selgub, et nii tema, ta ema, sõbrad kui ka toetajad on selle tõttu paljust loobunud. Kuid see pole alati nii olnud, sest kunagi sai Galojan väga kõrget palka, mille säästud on lubanud siiani elada. "Tulge mõistustele!" ahastab ta lugedes nimekirju ilusalongides või butiikides tehtud kulutustest ja ostudest. "Ma olen olnud suure ettevõtte juht, kus kuupalk on sadu tuhandeid kroone. Muidugi sain ma endale tol ajal kõik lubada, aga nüüd enam mitte! Ja siis tegin ma seda enda teenitud raha eest!" kinnitab ta ja lisab juurde, et kohtus esitatud ostunimekirjades on vaid eelmiste hooaegade disainerkaubad, mida ta käesoleval hooajal iial ei ostaks.  

Galojan: olen kohtu peale kulutanud rohkem, kui see, mille varguses mind süüdistatakse!

Publikule antud videointervjuus uurisime Anna-Marialt ka seda, palju on praegu käsil oleva kohtu peale raha kulunud, mispeale tunnistas ta, et üksi poleks ta kodumaal sellega iial hakkama saanud. "See raha hulk Eestis oli väga suur, kuna mul on olnud mitmeid mainekaid advokaate, kes on jäänud kahjuks Eesti poliitilisele süsteemile alla, näiteks Aivar Pilv. Kohtus käimisele kulunud summa on suurem kui on see, mille omandamises mind süüdistatakse!" lisab ta juurde ning nendib, et sellepärast on laenu võtnud nii ta ise kui ka ta ema.

Käib nüüd kohut briti õigussüsteemi rahade eest

Selgub, et hetkel käib Galojan kohut Ühendkuningriikide raha eest, kuna institutsiooni nimega Legal Aid ("juriidiline abi" ingl.k toim.) alla kuuluv komisjon otsustab, kas juhtum on väärt, et kulutada riigi raha. Anna-Maria juhtum on poliitilist laadi ja on seetõttu briti õigussüsteemi toetuse pälvinud. "Ma olen neile selle eest tänulik," räägib Galojan ja lisab, et on märganud, et eriti huvitab inglasi see, keda ta oma tunnistajaks ootab. "Mitmed prominentsed poliitikud on Olümpiale tulemas ja ma usun, et see on hea võimalus neile kohtukutse esitada. Ei usu, et nad hakkavad siin jooksma politsei eest ära," muigab ta. 

Igapäevaraha teenib politoloogi ja kolumnistina

Kuna Inglismaal on elu väga kallis ja ei Legal Aid ega miski muu tema igapäevakulutusi ei kata, siis töötab Anna-Maria Galojan energeetikaeksperdi ja politoloogina ning kaastöötajana ajakirjas "The Middle East". Ajakirjanikud jälgivad tema tegemisi ka sealpool piiri, sest Publiku toimetus märkas kohtusaalis lisaks Eesti väljaannete esindajatele ka palju briti ajakirjanikke. "Jah, nad on pöördunud mu poole," selgitab Galojan aga lisab juurde, et nende seisukoht on see, et ei räägi enne, kui on asi lõppenud. "Kui me tahaks pidada sõda meedias, siis oleks ammu teinud," arvab ta.

Vaata, mida Anna-Maria Publikule veel rääkis!