Maitsekalt mugandatud loo peategelasteks on oodatult Lumivalgeke (Kristen Stewart) ja kuri kuninganna Ravenna (Charlize Theron), kes Sandersi nägemuse kohaselt peavad ekraani jagama tahumatu ja napsilembelise kütiga (Chris Hemsworth). Tuleb tunnistada, et linateose autor on heasüdamlikule kangelasele leidnud just sobiva rolli – pelgalt pealkirjale toetunud kartus kuninganna rolli „lämmatamisest“ purunes tuhandeks mustaks tükiks nagu musta maagia sõdalased.

Filmi üheks läbivaks jooneks on inimjaht – kindlustamaks isiklik ilu ja surematus peab kuri kuninganna saama Lumivalgekese südame.

Põgenema pääsenud kaunitari teekond viib teda kokku kõikvõimalike tegelastega – avatarlikus metsas lendavate haldjatega, suure valge hirvega ja kivisillaks maskeerunud trolliga – kohati üsna ulmeline, aga siiski nauditav vaatamine.

Mitmed üllatuslikud sisupöörded ja isegi vana ja õelana ilus olev Charlize Theron moodustavad üsna kindla seljataguse, et väita – allakirjutanu arvates on tegemist käesoleva kalendriaasta seni parima masstoodanguna, mis kodumaistele kinolinadele jõudnud.