1. Neile, kes kreeka keelt ei valda on meil video, mis tõepoolest ütleb rohkem, kui tuhat sõna. Samuti ütleb klaas vett ja hoop või paar näkku rohkem, kui keerulised laused. Just nii brutaalselt avaldas oma seisukoha Kreeka poliitik Kasidiaris.

Vaata illustreerivat videot Youtube’ist:

2. Õnneks ei ole meie oma president Toomas-Hendrik Ilves nii halva kasvatusega ja jagab verbaalseid kõrvakiile Twitteri vahendusel.

President Toomas Hendrik Ilves pahandas mõni aeg tagasi New York Timesi kolumnisti ja Nobeli preemia võitnud Paul Krugmani peale, kes juhtis tähelepanu sellele, et Eesti pole majanduslangusest täielikult taastunud, ning reageeris öeldule teravalt Twitteris.

“Kirjutagem millestki, millest me midagi ei tea, ja olgem ennasttäis, üleolevad ja patroneerivad. Nad on ju vaid pilusilmad,” kirjutas Ilves. “Ilmselt Nobeli preemia kaubanduse eest tähendab, et võid jutlust pidada rahaasjade teemal ning kuulutada minu riik “tühermaaks”.”

“Aga tõesti, mida meie teame? Oleme ju vaid rumalad ida-eurooplased. Valgustamata. Ühel päeval me saame aru. Nostra culpa.” President ei peatunud aga seal, vaid jätkas. “Si*ume ida-eurooplaste peale — nende inglise keel on halb, nad ei reageeri ja tegelikult teevad, milles on kokku lepitud, ja valivad valitsusi, kes on vastutustundlikud.”

3. Peaminister Andrus Ansip tekitas riigikogus pahameelt, sest tema sõnul peavad netipiraatluse vastu suunatud ACTA lepingu vastased olema uimastite mõju all.

“Teate, see, kes midagi taolist väidab, see on seemneid söönud ja mitte neid seemneid, mida meie oma põldudele külvame,” rääkis Ansip. Seejärel soovitas ta ACTA pelgajatel foolium mütsi sisse panna. “Mõned arvavad, et abi võib olla ka mullivannist. Ma ei tea, mis konkreetsel puhul võiks aidata, aga inimesed võiksid otsida kusagilt abi!”

4. Arvamuse Internetist kui piiramatust ressursist kummutas IRLi esimees Mart Laar. Selline šokeeriv uudis tuli avalikuks siis, kui Mart Laari Facebooki seinalt kustutati ära ACTA-teemaline kirjavahetus.

Kaitseminister Mart Laar ütles valituse pressikonverentsil EPLi ajakirjaniku Kelli Seitoni küsimusele vastates, et ACTA kirjed on kadunud “ilmselt sellepärast, et ruum sai lihtsalt otsa”.

Pärast seda ilmusid laialdlased hoiatused, mis manitsesid inimesi Internetiga mitte priiskama. Tundub, et hoolimata ettevaatusabinõudest on paljud siiski “pärast mind tulgu või veeuputus” suhtumisega ja laevad Internetti valimatult pilte ja kirjutavad tekste.

5. Villu Reiljani rõõmustas joobeastme üle: “Pole paha!”

6. Peaminister Andrus Ansip on tundnud muret maksude laekumise allikate pärast.

“Nimetage mulle riik, kus makse korjatakse näiteks ufode käest või mõne teise planeedi asukate käest?” kobas Ansip kosmoses.

7. Anna-Maria Galojan: Kui Kalle Laanet oleks pädev midagigi kommenteerima, siis oleks ta saanud õppida õigusteadust ikka Tartu ülikoolis, mitte ühepäeva ülikoolis nimega Concordia, mida pole enam olemaski!”

Galojani diagnoos Laanetile: "Kalle Laanet on rumal oinas!"

8. Ameerika vabariiklane Sharron Angle avaldab kahtlust valijate etnilises päritolus.

"Ma ei ole kindel, et te kõik olete hispaanlased, mõned teist võivad olla asiaadid."

9. Ameerika poliitik Scott Brown on noorem senaatori ameti kõrval välja paistnud ka kui kupeldaja.

Oma valimiste võidukõnes reklaamis Brown oma tütreid: "Kui kedagi peaks huvitama, kas mu tütred on vallalised, siis kinnitan, et on küll. Tegelikult teen nalja, Arianna ei ole, aga Ayla on küll."

10. Tundub, et Valgesse Majja pääsemiseks ei ole geograafia algteadmised vajalikud.

USA kunagine asepresident Dan Quayale on öelnud: "Ma armastan Californiat, ma peaaegu et kasvasin Phoenixis üles."