Vanusepiiranguta toimuv laaberdamine - kus on täiskasvanute silmad?

Vabalt võib väita, et pea igal aastal on seesama üritus toonud kaasa palju kaebusi, piltide eemaldamist ja kommetaarirahet internetis, vihaseid lapsevanemaid ning hulgaliselt väärteomenetlusi alaealiste tubaka- ja alkoholitarbimise tõttu. Vanusepiiranguta hommikuni toimuv laaberdamine toimub rahvamassis, mis voolab kokku nii lähedalt kui kaugelt.

Suurim kurjajuur on rannapeol toimuv Rannapiiga valimine, mis nii joobe kui suvesumeduse varjus lavale rumalusi tegema kutsub. 2009. ja 2010. aastal kutsus korraldaja lausa ise üles võistlusel osalevaid neiusid järjest enam riideid eemaldama. Eriti kurioosseks muutus lugu aga siis, kui muidu viisakas rokkar Jaagup Kreem osalejaid end paljastama õhutas.

Kas see tõesti on normaalne?

Lisaks sellele, et väikelinnas toimuv rannapidu pakub noortele võimalus ihaldatud staare näha ja katsuda ning end suve alguse puhul kooliahelatest avatuks tantsida, tundub, et paljude puhul on see justkui keti otsast pääsemine, kus rihm täiskasvanute silme alt eemal liialt lõdvaks lastakse. Ülltatav on aga see, et üritust korraldavad täiskasvanud toimuval silma peal ei hoia. Siin on näitlikustamiseks mõned värsked ja väga leebed pildid selleaastasest Verevi rannapeost:

Iga aasta toob lugematul hulgal väärteomenetlusi

Eelmisel aastal algatati Elva kontrollreidil kaheksa väärteomenetlust avalikus kohas alkoholi tarbimise tõttu, üheteistkümnel juhul tabati alkoholi tarvitavad alaealised, neljal juhul koostati väärteoprotokoll avaliku korra rikkumise eest, kahel juhul võeti vahele purjus mopeedijuht, neljal korral muu liikluseeskirja rikkujad ning leidus hulgaliselt nii alkoholi- kui tubakaseaduse rikkujaid. Ootame huviga selleaastaseid kokkuvõtteid!

Seda, et taolised seigad juhtuvad mistahes massiüritusel või selle lähistel, pole üllatus, kuid see, et on mitmendat aastat üks pidu, mis oma mainega lausa kutsub esile kõike seda, teeb murelikuks. 
Alloleva video põhjal julgeme arvata, et paremaks olukord muutunud ei ole. 

Tõepoolest, need on need "Valged ööd"!

Mida arvad pidevalt probleemsest Verevi Rannapeost Sina? Kas lapsevanemana laseksid oma võsukese sinna pralletama või oled seda juba teinud?