Minu arvates on New York ja Chicago väga erinevad linnad. Chicago on minu silmis väga Euroopalik linn, New York aga väga tavaline USA suurlinn. Mulle meeldivad mõlemad linnad väga, kuigi elada ma seal ei tahaks. New York on tegelikult väga ülerahvastatud ning väga räpane linn.

Ükskõik, millisel kellaajal ma linna (Manhattanile) läksin, oli seal liigelda peaaegu et võimatu. Tuhanded inimesed ületavad ülekäigurajal teed samal ajal. Ummikud on täiesti võimatud. Jala käies jõuad igatahes kiiremini. Kui süüa tahad, siis pead olema väga kannatlik, sest igalpool olid suured järjekorrad.

Tegelikult Hiina kiirtoidu restoranides polnud järjekorrad nii suured, seetõttu sõin seal väga tihti. Pilvelõhkujaid on tõesti väga palju ja need on tõepoolest väga ilusad. Kesklinna ilusaim paik on kindlasti kuulus Central Park, kus on alati väga ilus ja puhas. Kui kesklinnast välja minna, läheb olukord muidugi rahulikumaks aga see eest veelgi räpasemaks. Kui Manhattanit üritatakse hoida siiski puhtana, siis väljaspool seda on minu arvates täielik kaos. Mustus, tolm, heitgaasid - seda on seal lihtsalt väga palju. 

Kui nüüd Chicagost rääkida, on peaaegu kõik hoopis teistmoodi. Linn on hoopis teistsugune. Võrreldes New Yorgiga on Chicago nii vaikne ja rahulik. Tänavatel saab rahulikult jalutada nii, et vahepeal ei astu sulle keegi teine jalakäija peale või ei jookse sind rajalt maha. Linn on väga puhas ja ilus. Linna pilvelõhkujad on palju kaasaegsemad aga seda sellepärast, et need on kõik ehitatud hiljem. Kui kesklinnast välja sõita, on rajoone, mis on väga ilusad. Samas on ka rajoone, mis on lausa eluohtlikud ja kuhu ei soovitata inimestel üldse minna. 

Mõlemad USA suurlinnad on tegelikult väga põnevad kohad, kuhu minna uudistama turistina. Kellel võimalust, soovitan kindlasti minna.

Vaata ka fotosid: