Tema eesmärgiks oli aasta teenida 2500$, osta auto ja mööbliga korter. Kasutada ei tohtinud ta ei oma ülikooli tunnistust ega ka tutvusi. Ta pidi alustama täiesti nullist. Aga mis oli selle mõte? Mõte oli selles, et näidata ja tõestada teistele, kuidas elavad inimesed Ameerikas, kellel puudub raha, igasugune vara ning tutvused/sõbrad. 

Adam tõestas oma raamatus väga palju. Ta läks elama kodutute varjupaika, tegi esialgu tasuta tööd, hiljem aga otsis juba tööd, kust ta oleks saanud teenida. Ta hakkas raha kõrvale panema ja otsima veelgi paremaid töid. Adam sai selle protsessi käigus väga palju uusi sõpru. 

Adamil on siiski mõningad eelised. Kuigi ta alustas oma teekonda kõigest 25$, magamiskoti ja riietega, oli tal palju rohkem, kui ainult need esemed - tal olid teadmised, mida ta on omandanud ülikoolis (mida teistel kodututel ei ole), samuti oli ta väga töökas ja hea tervisega. Kõigil neid elemente kahjuks ei ole. Aga see raamat tõestab, et neid elemente kasutades võib ka kõige hullemast seisust välja tulla.

Adam ületas oma eesmärke. Ta teenis ligikaudselt 5000$, jagas maja kolleegiga (kolimisfirmast) ja sai ka korraliku auto. Kõik see tuli suure vaeva ja tööga. Samuti aitas kaasa ka tema kokkuhoidlikkus. Ta käis vaid kõige odavamates poodides, mitte kordki ei käinud ta kohvikus või restoranis söömas. Ta tõestas jällegi, et nii saab väga hästi ära elada, tuleb vaid ise tahta.

Raamat on väga populaarne just õpilaste seas üle kogu Ameerika. Ta on paljudele eeskujuks oma huvitava projektiga. Hetkel rändab Adam Shepard ringi mööda Euroopat ning tahab tõestada, kui väikse raha eest on võimalik läbi sõita kogu Euroopa.