Enamik päevast nautisid inimesed muusikat küll pikniku vormis ja lava ees suuremat tunglemist ei olnud, kuid õhtu hakul meelitas psühhedeelset muusikat viljelev õdede-duo Prince Rama New Yorgist enda omanäolise esitusega, inimesed oma tekkidelt istumast lava ette kaasa elama.

Kuigi kõikide vabaõhufestivalide kohal hõljub tihti murepilv nimega  halb ilm ja meteoroloogid Schillingu festivali toimumispäevaks just seda ennustasid, siis pea kogu päeva oli ilm soe ja sajuta. Tõsised vihmapilved saabusid festivali varjutama alles enne südaööd, just enne Marten Kuninga kontserdit.

Vihm peletas küll paljud murult ja lageda taeva alt, kuid esinejale tuli suurem vihmasabin ilmselt ainult kasuks. Varju läksid festivalilised otsima just lava ette laululava katuse alla ning selleks hetkeks tõi Marten Kuningas ennast kuulama suurima arvu publikut.

Hea toidu ja joogi abiga nautisid inimesed festivali kultuurselt ja tutvusid linnaga ka väljaspool festivaliala. Vaevalt, et keegi kuskil suuremate linnade joomaürituste puhul tihti esinevaid purjus ja tülitsevaid pidulisi nägi. See omakorda võimaldas festivalile kaasa võtta ka lapsi, kes ühes täiskasvanutega üritust nautida võisid.

Sel aastal oli erilist rõhku pandud toitlustusele, mis oli kahtlemata kordades kõrgemal tasemel tavalisest festivalidel pakutavast toidust. Oma köögiga oli teiste seas kohal igati populaarne Põhjaka Mõis. Tõelisaks üllatajaks oli kindlasti isegi kõige suurematele lihaarmastajatele Miku Vegan Kohvik. Seal pakutu oli imemaitsev ja hinna ning koguste poolest kindlasti sõbralikum, kui Põhjaka Mõis.

Juba kuuendat aastat toimunud festival ei olnud ilmselt nii rangete reeglite ja korraldusega, kui paljud teised selle taolised, kuid Schillingu külastajate järgi võiks öelda, et selleks ei olnud ka vajadust. Ilusat muusikat nauditi väärikalt ja kuni festivali traditsioon Kilingi-Nõmmes jätkub, on üsna kindel, et selle külastajate arv kasvab tõusvas joones. Schillingu festivalil viibides tahaks tsiteerida ansambel Sõpruse Puiestee laulusõnu: "Ma olen õnnelik, et inimesed on nii ilusad ja head".