Kostabi nimi kerkis performance- ja maalikunsti maailmas kirkalt esile 1980-ndate lõpus, mil New Yorgis asutati Mark Kostabi juhtimisel kunstivabrik Kostabi World. Loomingulises kollektiivis töötab kümneid maalikunstnikke ning maalitakse Kostabi kavandite järgi üle 1000 pildi aastas.

Eesti kuulsamaid nimesid välismaal esineb Eestis väga harva. Oma loomingu kavaga “Kostabi kohtub klaveriga” astub ta üles Klaaspärlimägu raames Tartu Ülikooli Ajaloomuuseumis Toomemäel 21. juulil.

Mark Kostabi kirjeldab eelseisvat kontserti kui peegeldust oma hinge otsingutest: “Ma ei esita kunagi oma loomingut ühel ja samal moel, vaid annan suurt ruumi improvisatsioonile,” kommenteerib Kostabi.

USAs Eestist pärit immigrantide peres sündinud Mark Kostabi on viimastel aastatel pühendunud muusikale ning komponeerimisele. Enim aega veedab ta projektiga “New Modernism” Roomas.

19.-24. juulini Tartus toimuv muusikafestival Klaaspärlimäng katsetab julgete maailmatasemel projektidega nüüdis- ja klassikalise muusika ristteel. Festivali erilaadsemad ettekanded viivad kokku baroki ja rokkmuusika ning katsetavad bütsantsliku liturgiamuusikaga.