Tegemist on lausa duubelplaadiga, mis kannab pealkirja „Kaunimad laulud“. Enamalt jaolt on plaadil uuslindistused, uued lood või uued esitajad, kuid loomulikult saab kuulda ka vanu tuntud lugusid uues kuues. Esimesel plaadil teevad Kukerpillid koos Väikeste Lõõtspillide Ühingu pasunarühmaga muusikat, mis oma vaimsuses kisub kohati päris dixielandi suunas. Teine plaat kannab pealkirja „Sõbrad meist ja meiega“. Külalisesinejatest lasevad teisel plaadil oma häältel kõlada Soome ansambel Kassiahastus, Metsatöll, Katrin Kate Mandel, Turkka Mali (Soome), ansambel Zorg, David O’Brock (USA), Helen Lokuta & Kvartett, Tallinna Päikesejänku lasteaia mudilased Kersti Kuuse juhendamisel ja loomulikult Ivo Linna ning Marko Matvere.

Kukerpillid tähistavad täna oma uue plaadi ilmumist koos Marko Matvere ja VLÜ-a ning Ivo Linnaga Tallinna lahel vanal kuunaril „Kajsamoor“. Koos lauldakse vanu ja uusi lugusid ning vaadatakse, kas hääled ikka kokku sobivad. Nimelt algab juba 26. juulil Kukerpillide suurejooneline kontserttuur, kus külalistena astuvad üles nii Matvere ja VLÜ kui ka Ivo Linna.

Tuuri ajakava:
26. juuli – Paide, 27. juuli – Põlva, 28. juuli – Pärnu, 29. juuli – Haapsalu, 31. juuli – Rakvere, 1. august – Tartu, 2. august – Tallinn, 3. august – Kärdla, 4. august – Kuressaare, 5. august- Rapla.