"Ühendades maad ja merd, on päev pühendatud nii loodusretkele kui merehõngulisele õhtupoolikule Kabli seltsimajas," räägib ürituse korraldaja Kadri Leivategija. Rattaretke teekond kulgeb marsruudil Pärnu-Reiu rand-Uulu-Soometsa-Häädemeeste-Kabli. Sihtkohas ootavad seltskonda merekarud Marko Matvere, Margus Põldsepp ja Jaanus Jantson, kelle muusika saatel saab tantsida, pidutseda ja kaasa laulda. Ettekandmisele tulevad väga paljud tuttavad laulud ning nautida saab head seltskonda ja mõnusat peomeeleolu. Kuulda saab ka vürtsikaid lugusid merest, loodusest ja elust enesest.

"Kuna Kabli küla on olnud kaptenite ja meremeesteküla juba poolteist sajandit, on iseenesest mõistetav, et aeg-ajalt peavad ja on pidanud meremehed siin pidu", räägib Leivategija peo korraldamise ideest. "Peo koht, Kabli külaplats, on otseselt seotud meremeestega - siit lasti Kablis ehitatud laevad merre," lisab ta.

Kõrtsipeole on oodatud meremehed, kes on seda nii hingelt kui ka väljanägemiselt. Stiilsetele peokülalistele on ka väiksed üllatused peokorraldajatelt. Kõigile ratturitele soovib festivalimeeskond vastupidavust ning jaksu nii kohale jõudmisel kui ka pidu nautides.