Margit “Linnutee” Härmale andis sellise nime rännumees Tõnu Jürgenson, kuna naine on särav, kuid samas kättesaamatu. Tõnu enda nimeks sai arusaadavatel põhjustel Rajaleidja.

Näitleja Kadri Adamsoni indiaaninimi on Pilvelkõndija tänu tema füüsilistele omadustele – väikest kasvu, kerge ja õhuline. Arst Julia Ivanovast sai “Võtab Valu Ära” ning raadiohääl Kertu Jukkumist tänu paar päeva tagasi toimunud eksimisintsidendile “Jalad Kiiremad Kui Silmad”. Mägironija Alar Sikk on “Mees, Kes Jaksab Kanda Taevast” – sest tema seljakott võib kaaluda kasvõi sada kilo, mistõttu retke naissoost läbijad jälgivat silmanurgast pingsalt kui Alar särgi seljast võtab.

Ühtlasi korraldasid matkajad õhtusel puhkehetkel suurimate kulmude võistluse, mille võitis RMK juhatuse esimees Aigar Kallas, teiseks tuli Alar Sikk. Ülejäänud võistlejad mõõduvõtmise lõppvooru ei kvalifitseerunud.

Täna, 20. juulil läbib matkaseltskond 53-kilomeetrise Hiieveski-Loosalu etapi Raplamaal ATV-dega.

RMK matkatee algab Lahemaa rahvuspargist, läbib kuut maakonda, kahte rahvusparki, üheksat kaitseala, kolme riigimetsa puhkeala ning lõpeb Eesti-Läti piiripunktis Iklas. RMK matkatee on tähistatud kilomeetripostide ja suunavate siltidega. Infotahvlid rajal annavad ülevaate metsamajandusest ja –pärandist, kultuurist ja puhkamisest.


Matkatee läbivad üheteistkümne päeva jooksul jalgsi, ratta, ATV, hobuse ja lodjaga täies ulatuses RMK juhatuse esimees Aigar Kallas, alpinist Alar Sikk, matkaekspert Tõnu Jürgenson, ultrasportlane Heleen Vennikas, arst Julia Ivanova ning filmi- ja fotomees Kristjan Kaljund. Raja erinevatel etappidel ühinevad ettevõtja ja rännumees Tiit Pruuli, näitleja Kadri Adamson, raadiohääl Kertu Jukkum, laulja Gerli Padar, Eesti Kontserdi direktor Jüri Leiten ja turundusjuht Katrin Klein, fotomees Jarek Jõepera, Statoili peadirektor Kai Realo, kaitseliitlane ja jahimees Hannes Võrno, perearst Anneli Talvik ning ettevõtjad Tõnu Ehrpais ja Margit Härma.