„Kuna eelmise aasta esmakordne kultuuripühapäevapakett, kus teatrikülastus ühendati Kumu külastusega, osutus väga populaarseks, pakub teater seekord teatri- ja muuseumipaketti juba kahel pühapäeval ja 300 inimesele,” ütles turundusjuht Ülla Veerg.

9. septembril saab Rahvusooper Estonias vaadata balletti „Rosalinde”. Pärast etendust viib teatribuss külastajad Kumu kunstimuuseumisse, kus saab tutvuda püsiekspositsiooniga „Varamu. Eest kunst 18. saj – 1945” ning „Rasked valikud. Eesti kunst 1945–1991”.

16. septembril saab Rahvusooper Estonias vaadata balletti „Modigliani – neetud kunstnik” ning seejärel külastada Kumus uut näitust „Mood ja külm sõda”, mis vaatleb 1950.–1970. aastate rõivastumistavasid ENSVs ning dialoogi Lääne moega.

Kumu auditooriumis juhatab muuseumikülastuse sisse Kumu kunstimuuseumi vanemgiid ja kunstiteadlane Helena Risthein.

Kumu kunstimuuseumis on avatud kohvik Bonaparte ning muuseumipood.

6.–16. septembrini võtavad Taisto bussid huvilisi peale Viljandist, Võhmast, Türilt, Paidest, Narvast, Jõhvist, Kohtla-Järvelt, Rakverest, Pärnust, Pärnu-Jaagupist, Järvakandist ja Raplast. Bussid toovad otse Estonia teatriukse ette, pühapäevadel ka Kumusse ja viivad pärast etendust mugavalt koju tagasi. Teatriprogrammis on lavastused uuemast repertuaarist – kavas on ooperid „Manon Lescaut” ja „Carmen”, balletid „Rosalinde” ja „Modigliani – neetud kunstnik” ning muusikalid „Silva” ja „Mees La Manchast”.