Tallinna linn on võtnud sihiks pakkuda tegevusi ka neile lastele, kes ei taha enam tavalisel mänguväljakul mängida vaid tahab midagi põnevamat ja väljakutsuvamat teha. Abilinnapea Arvo Sarapuu sõnul ongi parkuuriväljaku peamiseks sihtrühmaks noorukid, kes ei leia linnaruumis endale piisavalt tegevusi ja kohti kus endale huvipakkuva alaga tegeleda.

Parkuuri teatakse enamasti linnaruumis, kui noorte poolt treppidel-käsipuudel-autode vahel hüpete-saltode tegemist ja teiste kaelamurdvate trikkide harrastamist. Nüüd on parkuurimine toodud turvalisse keskkonda parkuuriväljakute näol ning pakub **sportlikku liikumist kontrollitud ja ohutus keskkonnas ja suurema võimalusega treenida oma kehalist võimekust**. Parkuuriväljakutele paigaldatakse spetsiaalselt selleks harrastuseks välja töötatud elemendid, mis on mitmekesised ja pakuvad parkuurijatele mitmekesist tegevust.

Tallinna Keskkonnaameti tellimusel paigaldatakse rajatavale parkuuriväljakule 18 parkuurimist võimaldavat elementi ja 33 parkuuriväljakule iseloomulikku märkeringi ja –joont, mis on väljakul
üksteise suhtes kindla paigutusega. Märkeringid ja -jooned aitavad algajal parkuurijal vajalikku täpsust harjutada. Kogu ala suuruseks kujuneb 238 m2 .

Parkuur ei ole võistlus, vaid ka noorte omavaheline suhtlemine, motiveerimine ja sotsialiseerimine läbi liikumise. Arvo Sarapuu leiab parkuuriväljaku rajamisele lisaks eelnevale ka muid plusse. „Näiteks võimaldab parkuuriväljak viia koolidel läbi õuesõpet, mis on kogu maailmas üha enam tähelepanu köitev õppimisviis, kus õppimine toimub vahetu kogemuse kaudu ning viibitakse värskes õhus“.