Publik reastab viis asja, mis erinevad üritused väga paljude jaoks läbikukkunuks muutsid.

1. Red Hot Chili Peppersi õllesabad

Mitte keegi 30 000 inimesest ei osanud varakult Lauluväljakule saabudes arvata, et ühe topsikese õlle saamine selliseks katsumuseks võib osutuda. Vapramad seisid joogi nimel enam kui kaks tundi, kel aga närv alt vedas, veetis halvemal juhul 6 tundi ilma ühegi vedelikuta. 

Lisaks konkureerisid õllesabadega tualetijärjekorrad ja sissepääsu ootajate read.

Massive feil! Tundub, et Tuborgil pole küll suurüritustele asja, kui veel kord nii juhtub...

2. "Telefon asub ülekoormatud võrgupiirkonnas"

Seda ei saa kirjutada ainult ühe ürituse ega operaatori kapsaaeda, kuid kindel on see, et suurüritustel peavad kõik inimesed peaaegu alati kulutama energiat ning närvirakke sõprade massist leidmisele ilma helistamisvõimaluseta ning selle arvelt kontserdielamusest ilma jääma. Pärast tunde luhtunud helistamiskatseid tipneb olukord tavaliselt paljudele moodsate telefonide aku tühjusega, mis võtab võimaluse ka pärast masside hajumist kedagi tabada.

Kuhu neid väidetavaid uusi ja üha paremaid tugijaamu kogu aeg paigutatakse, kui suurürituse ajal suurema koormusega arvestada ei osata?

Täielik müstika!

3. Toidumürgitus Positivusel ja peaesineja haigestumine Augustibluusil

Toidumürgituse skandaal Positivusel, mis seotud TurkKebabiga, mõjutas väga paljusid festivalinautijaid, kes ehk ise ei teadnudki kebabi süüdistada, ent sellest hoolimata päeva või kaks plastikust käimlas veetsid või telgipõrandal kägaras kõhtu valutasid.

Augustibluusi külastajaid vapustas aga uudis peaesineja Matt Schofieldi ootamatust kõhuhädast, kes siiski esimesel festivaliõhtul kiirabiga kohale toimetati ning ta enda võimete kohase, kuid planeeritust lühema kontserdi andis jättes edasise meelelahutuse pakkumise hoopis Eesti pillimeeste ning oma mänedžeri täita.

4. Vihm, vihm ja veelkord vihm

Võimatu on esmapilgul meenutada festivali või kontserti, mida Ilmataat vihmavalinguga ei õnnistanud, küll aga meenub hulgaliselt üritusi, mida vihmakeebi varjust nautida tuli ning kuhu rahvast üldse ei jagunud - tasub meenutada vaid Hiiu Folki ja nukrat Ott Leplandi inimtühja lavaesist, märga Uue maailma festivali, Retrolegendi, Red Hot Chili Peppersit, Rabarocki teist päeva... Vihm kiusas ka välismaiseid üritusi, näiteks üliporist Wackeni festivali. 

Väga nukker.

5. Piletihinnad

Seda, et hinnad pidevalt ülespoole ronivad, teame me nagunii, kuid kui muidu tasuta festival nagu Viljandi Folk ühtäkki kõigilt linnakodanikelt ringiliikumiseks raha hakkab nõudma, on midagi väga valesti. Kontserdikülastaja on üha hinnatundlikum ning võib-olla on kontserdikorraldajate seisukohtast arusaadav, kuid kontserdi külastaja seisukohast kuritegelik raharöövimine ehk paljude festivalide rahvarohkuse pärssijaks. Miks muidu näiteks Lady Gaga kontserdil ainult paarkümmend tuhat inimest käis?

Lugeja, anna teada, mis Sinu elamuse ning millisel üritusel tuksi keeras?