Põhja-Tallinnast võiks saada kunagi nö Eesti oma SOHO?

Evelyn Sepp teab, et kultuuriasutuste rohkus on rajooni prestiižiga tihedalt seotud, mistõttu loodabki ta, et näiteks Eesti Kultuuriakadeemia Kalamajja kolimine toob veelgi värskema hingamise niigi juba tärkavale Põhja-Tallinna kultuuriskenele. "Oled selle poolt, et EKA on võtnud oma uue maja alternatiividega suuna Kalamaja kanti, seetõttu on lootust, et Põhja-Tallinnast saab kunagi nö Eesti oma SOHO," postitas Sepp mõni päev tagasi Facebooki. Publikule antud intervjuus nõustus ta seda teemat veelgi laiendama.

Homsel Tallinna kultuurielul on betoonine ilme

“Mulle tundub, et Kalamaja ja Kopli poolsaar koos mitme põneva asumiga sobib koduks inimestele, kel on loovust ja fantaasiat näha ilu sellises linnaruumis, mis ei ole valmis," arvab ta ja lisab juurde, et palju tööd vajav Kultuurikilomeeter on selle üks baromeetreid. "Funktsionaalne, avatud, demokraatlik ja praktiline – ühendades selle linna kõige suurema potentsiaaliga rajatised tervikuks, mis annavadki betoonise ilme kogu Tallinna homsele kultuurielule," viitab ta mitmele Põhja-Tallinna kultuuriasutusele nagu Telliskivi Loomelinnak ja Kultuurikatel.

Evelyn Sepp: olin Põhja-Tallinna patrioot enne, kui selle koha avastasid trendiinimesed!

Sepp leiab, et suurim puudujääk linnaisade tegevuses on palav soov teha Põhja-Tallinnast üks tavaline merepromenaadiga rajoon. "Õnneks näib, et selleks raha ei jätku, võiks kokku leppida, et mereäär olgu Pirital ja Kadriorus ja Stroomis ja Mustajõe ja Rocca Al Mare kandis, aga las Kalamajale ja Paljassaarele jääda see aura, mis seal usinasti pead on tõstnud," loodab ta. “Elan ise Koplis ja olen Põhja Tallinna patrioot juba palju aastaid ja hulga varem, kui selle koha avastasid nö trendiinimesed," muigab ta. “Ausalt öeldes ei tunne ma ühtegi sellist inimest, kes selle piirkonna potentsiaalis kahtleks, on vaid hulk palgalisi vingujaid, kes tahavad, et igale poole saaks mööda asfalti ja kõik oleks nii nagu “peab”," kritiseerib ta.

Konservatiivsed kultuuriasutused vanalinna, vabad muutujad mere äärde!

"Kesklinnas ja vanalinnas on koha sisse võtnud heas mõttes konservatiivsed kultuuriasutused ja mis on mõeldud muutuma-kasvama, sobib koha leidvat Kalamajas, alates Kulturikatlast, tulevasest taastatud Linnahallist kuni Noblessneri ja Vesilennukite Angaarideni välja. Lisaks Telliskivi, EKKM, Disainimaja, Energia Avastuskeskus, Tallinna parimad boheemlikud kohvikud, meri ja rand," loetleb ta. "Mul on tõesti kahju neist, kes pole Kultuurikilomeetri tõelist tähendust viitsinud veel enda jaoks selgeks mõelda!" lõpetab ta.

Kas oled Evelyn Sepaga ühel meelel? Jaga kommentaariumis kogemusi enda Põhja-Tallinna lemmikkohtadest!