Kirjastuselt Pilgrim värskelt ilmunud originaalraamat “Seeneaabits” on suunatud kodumaa metsades seenel käijatele: tutvustamist leiavad perekonnad pilvikud, puravikud, kukekad, riisikad ning ka erinevad vähemtuntud maitsvad söögiseened. Juba lapsepõlvest saadik suur seenehuviline olnud Margit Härma jutustab muhedalt seeneriigi tegelastest ja annab ka häid soovitusi, kuidas seentest lastele rääkida. Raamatu mõnusalt sõbraliku visuaalse atmosfääri loovad fotograaf Hele-Mai Alamaa kaunid pildid.

“Seente tundmaõppimisest ja nende kulinaarsete omaduste katsetamisest on kujunenud minu viis ennast argipäevast välja lülitada,” jutustab Mamo perenaine oma seenekirest ning jätkab: “Mulle tundub metsas seente järgi käimine ka kuidagi täiskasvanulikuma ja kasulikuma hobina kui näiteks väikese valge palli tagaajamine muru peal. Aga eks igaühele oma. Mets võtab sind rõõmuga vastu täpselt sellisena nagu sa oled, ära saadab aga korvitäie maiustega ja natuke parema inimesena, alati. Nii et ma tõesti soovitan südamest: minge metsa – seenehooaeg on täies hoos!”

“Seeneaabits” jagab põnevaid fakte ja räägib seente kasulikkusest; õpetab seeni määrama, korjama, puhastama ja säilitama; tutvustab levinumaid söögiseente perekondi ning ka põnevaid ja maitsvaid seeneriigi esindajaid edasjõudnutele –kitsemampel, lambaseenik, suur sirmik, timpnarmik, hobuheinik, kitse-limanutt. Raamatus on ka mitukümmend Margit Härma retsepti, nii lihtsamate ja tuntud seeneroogade kui ka peenemate hõrgutiste valmistamiseks: kokandushuviline saab lisaks pirukate, suppide ja kastmete retseptidele õpetust ka selle kohta, kuidas teha seenekaaviari, sirmikupihve, torbikseene pasteeti ja kivipuraviku carpacciot.