Film „Räpane amet” võeti Cannes´i publiku poolt seisvate ovatsioonidega vastu, kuid tekitas publikus küsimusi oma vägivaldsete stseenide osas. Brad Pitt kaitses filmi ideed lausega: „Me elame vägivaldses maailma ning ma ei usu, et me peaksime seda varjama.”

Ainult paar nädalat hiljem tulistas James Holmes 12 inimest surnuks ja haavas 58 inimest Batmani esilinastusel Colorados. See ärgitas meedias debati USA relvalubade seaduse muutmise vajalikkuse üle ning vägivalla mõjust filmides.

Vastupidiselt oma tavapärastele liberaalsetele seisukohtadele on Brad Pitt teisel arvamusel: „Ma ei usu, et me peaksime ette kujutama, et maailm on teistsugune kui see, mida me see õhtu nägime.” Brad usub, et Ameerika ei peaks relvaseadusi muutma: „Ameerika on riik, mis on loodud relvade abil. See on meie DNA-s.” Brad sai oma esimese haavlipüssi kuueaastaselt ning oma esimese püstoli kolmandas klassis.

„See on küll imelik, aga mul on parem tunne, kui oman relva. Kas see on õige või vale, aga ma ei tunne ennast turvaliselt, kui mul pole kodus relva kusagile ära peidetud” arutles Brad. „See on nagu osake meist, et me ei saa loovutada oma relvi. Meie mõtlemine on teistsugune, kuna me arvame, et kui me anname ära oma relvad, siis pahad ei loovuta omi. Me ei tunne Ameerikat ilma relvadeta.”

Samas tunnistab Brad, et peale Colorados toimunud mõrvu, on ta hakanud mõtlema selle peale, mida oma lastele näidata ning kuidas see neile mõjub. „Mulle meeldib oma lastega koos filme vaadata, kuigi olen nõus, et minu laste vanus ei pruugi mõndade filmide arusaamiseks vastav olla.” Brad Pitt kasvatab oma kihlatu Angelina Joliega kuute last: adopteeritud 11-aastane Maddox, 7-aastane Zahara Marley, 8-aastane Pax ning paari oma bioloogilised lapsed 6-aastane Shiloh ja 4-aastased kaksikud Knox ning Vivienne. Viimane film, mida nad koos vaatasid, oli Mel Gibsoni verdtarretavate stseenidega „Apocalypto”, mis Eesti kinodes oli alla 14. eluaasta keelatud.

Filmis „Räpane amet” mängib Brad Pitt professionaalset mõrvarit, kes eelistab oma ohvreid tappa kaugusest, et mitte kuulda nende palveid ja distantseeruda emotsioonidest oma töös. Tema karakter Cogan palgatakse maffia poolt korraldatud pokkerimängus toimunud röövi lahendamiseks. „Vägivald, mõrvad ja tapmine on kahetsusväärsed kuritegevusest tingitud tulemused” lisab Pitt.