Sugulaste sõnul on Sek Yi 122 aastat vana, kuid õnnetuseks ei pääse ta kunagi Guinnessi rekordite raamatusse, sest Pol Poti punakmeerid hävitasid 1970. aastatel kõik ta dokumendid.

“Me soovime talle kõike head, kuid kahjuks on meil kõigi rekordite tarvis väga ranged tõendamisnõuded,” seletas Guinnessi esindaja Londonis.

Sek Yi ja ta 108-aastane naine Long Ouk pääsesid eluga läbi punakmeeride “tapaväljade”, kus piinamise, tõbede ja nälja kätte suri umbes 1,7 miljonit inimest, ning peavad oma vastupidavuse põhjuseks tubaka ja palvetamise õnnelikku ühendust.

“Kui ma noor olin, tavatsesin beetelit närida, kuid inimesed tegid minu kulul nalja, öeldes, et ma olen nagu naine. Niisiis hakkasin suitsetama,” räägib Sek Yi vaevukuuldava kähinaga.

“Et kaua elada, peaksid noored sageli pagoodi juures käima ja puhast elu elama. Iga kord, kui ma palvetan, palun Buddhat, et ta mu laste eest hoolitseks ja neile pikka iga annaks,” lisab ta naine.

Vanapaaril on veel vaid üks soov — külastada kuulsat 800-aastast Angkor Wati templit. Nad on mitu korda reisi plaanitsenud, kuid iga kord on midagi vahele tulnud, nagu sõda või muud hädad, selgitab nende 13. tütar, 62-aastane Siek Yiet.