Presidendipaar saalib USAs muudkui edasi-tagasi ning Evelin Ilves, kes teatavasti võitleb tulihingeliselt kõige selle eest, mis puudutab toitu ja söömist, siis ajab ta sama rida ka seal, mistõttu kubiseb tegevuskava kõikvõimalikest seminaridest, koolikülastustest ja muust säärasest.

Nii kuuluvadki Evelini külastuste ampluaasse näiteks Washingtoni Prantsuse kultuurikeskuses toimunud Euroopa Liidu liikmesriikide toite tutvustavat üritust "Euronight" ning erinevad koolikülastused, et hinnata seal pakutavat koolitoitu.

Evelin on külastanud projektis ''Farm to School'' osalevat Rocklands farmi. Koos abikaasa Toomas Hendrik Ilves ega kohtutud Mihkel Polli ja klaverivabrikant Indrek Lauluga ning uudistatud hinnalist tiibklaverit.

Otseloomulikult ei saa ükski president välisvisiidil käia ilma, et kohtuks sealsete riigipeadega, seetõttu kuulus Barack Obama ja tema abikaasa Michelle Obamaga kohtumine Ilveste esmaülesannete hulka.

Veidi teistmoodi üritus, kuhu Evelin Ilves jõudis, oli New Yorgis ÜRO Peaassamblee nädala raames riigipeade abikaasadele korraldatud üritus "First Ladies and Fashion 4 Development". Hülgamata ka keele ja kultuuri teemat külastas ta ka Washingtonis asuvat multikultuursele ja mitmekeelsele haridusele keskenduva CentroNia keskust.

Kes teeb, see jõuab. Vaata pilte!