Varem on bändi liikmed öelnud, et uus plaat saab olema midagi radikaalselt teistsugust ansambli eelnevatest muusikatöödest. "Tundub nagu oleksime oma kuuenda albumiga justkui tõmbamas joont alla kindlale perioodile bändi karjääri jooksul," ütles Muse’i bassist Christopher Wolstenholme ning uue albumi esimene singel "Madness" nägigi ilmavalgust augusti lõpus. "Madness oli laul, mille puhul tahtsime asju veidi lihtsama ja ehedamana hoida, ning kirjutada lugu, mille sõnadega on kerge suhestuda, proovides mitte peensustesse laskuda. See tõesti on muusikaliselt meie jaoks täielikult uus territoorium. See on väga lihtne lugu. Ütleksin isegi, et albumi lugudest olen kõige uhkem just selle üle, vaieldamatult," kommenteeris ansambli laulja Matthew Bellamy. Chris Martin bändist Coldplay, mis soojendas Muse’i nende kontsertidel 13 aastat tagasi, nimetas "Madness’i" hoopis Muse’i seni parimaks looks.

Muse’i uus album sisaldab ka elemente elektroonilisest muusikast. "Plaadil saab kuulda mõjutusi sellistelt tänase päeva elektroonilise muusika tipptegijatelt nagu Justice ja Does It Offend You, Yeah?. Olen hetkel raskema elektroonilise muusika suur austaja," rääkis Bellamy, ning lisas: "Eelmisel aastal käisime bändiga Skrillex’it vaatamas-kuulamas, mis oli karm ning meeldis meile väga. See oli nagu tõeline metalmuusika kontsert, kus inimesed moshisid. Me polnud mitte kunagi varem elektroonilisele muusikale sellist lähenemist näinud. Saime innustust ja hiljem sündis üks meie uue albumi lugudest "Unsustainable"," kirjeldas ta.

"Osa Ameerikast tulevast dubstep’ist voi brostep’ist haarab kujutlusvõime. Moshpit on liikunud kitarridelt sülearvutisse ning selle looga üritamegi aru saada, kas suudame sülearvuti üle trumbata. Lõime midagi dubstepilikku, aga samas tahtsime näha, kas suudame seda ka klassikaliste muusikainstrumentidega sisse mängida. Meil tekkis küsimus, kas rokkbändid suudavad võistelda sellega, mida need uued tegijad tänapäeval pakuvad?" Teine lugu, mida võiks Muse’i jaoks tõeliselt uueks väljakutseks nimetada on "Follow Me", mis sai valmis koostöös Briti glitch’i ja dubstep’i duoga Nero," jätkas Bellamy.

Plaadilt leiab ka kaks pala, mille kirjutas ja laulis sisse Muse’i bassimängija Chris Wolstenholme – "Liquid State" ja "Save Me". Viimane räägib tema enda perekonnast, naisest ja lastest, kes vaatamata kõigele, mida nad on tema pärast läbi pidanud elama, seisavad endiselt ta kõrval ning toetavad muusikut igas ettevõtmises. "Näidates bändikaaslastele lugusid, ei eeldanud ma, et neid ise laulma hakkan. Nemad aga tundsid, et see oleks meie bändile suur samm edasi," meenutas Chris. "Mulle meeldis, et need olid lood, mis omasid Chrisi jaoks isiklikku tähendust. See oleks nagu uue mehega kohtumine – viimane kord, kui sellist Chrisi nägin, oli kümme aastat tagasi. Temast õhkab taas energiat ja entusiasmi kõige vastu. Ma arvan, et ta tunneb end justkui taasärganuna," lisas Matthew Bellamy.

Lugu "Panic Station’it" kirjeldatakse Muse’i bändiliikmete poolt kui segu 80ndate hullumeelsetest elementidest – näiteks tagurpidised trummilöögid David Bowie’i loost "Let's Dance" ja rifid, mis meenutavad INXS’i kuulsat lugu "Suicide Blonde". Loos "The 2nd Law" on aga Bellamy sõnul tugevalt kuulda "Pimeduse rüütli taastuleku" helilooja Hans Zimmeri mõjutusi. "Olen arvamusel, et Zimmer on viimase aja parim filmimuusika looja ning tema looming on ka mind mõjutanud," lisas Bellany. Uus album sisaldab ka lugu "Survival", mis valiti suvel Londonis toimunud Olümpiamängude ametlikuks lauluks.

"Muse ei seisa kunagi paigal. Nende uus album "The 2nd Law" võib olla vaid järjekordseks vahepeatuseks bändile, mis on deklareerinud, et tahab olla esimene ansambel, mis annab kontserdi kosmoses. Isegi taevas ei ole selle bändi jaoks enam realistlik piir. Siin on rokki, siin on jazz’i, siin on ilusat klaveripoppi, siin on dubstep’i ja staadionite pop-muusikat – kas on üldse midagi, mida see bänd teha ei suudaks? Muse on alati valmis ennast muutma, aina rohkem edasi pürgima, ikka ja alati arendama bändi kontseptsiooni uues suunas. Seda teed on kõigil raske järgida, kuid kui seda suuta teha, siis võib kindel olla, et leiab midagi väga erilist ja haruldast - põnevat ja jätkuvalt üllatavat muusikat,» kirjutasid Muse’i uue albumi kohta muusikakriitikud.

Muse’i "The 2nd Law" albumi lugude nimekiri:

1. Supremacy
2. Madness
3. Panic Station
4. Prelude
5. Survival
6. Follow Me
7. Animals
8. Explorers
9. Big Freeze
10. Save Me
11. Liquid State
12. The 2nd Law: Unsustainable
13. The 2nd Law: Isolated System

Inglismaa parimaks live-bändiks pärjatud Muse esineb esmakordselt Eestis 11. detsembril Tallinnas, Saku Suurhallis uue maailmaturnee raames. «Võimsaim, omapäraseim ja imelikul kombel nauditavaim rokkbänd maailmas,» kirjutas hiljuti Muse’i kohta muusikaajakiri NME.

Piletid Muse’i Tallinna kontserdile on müügil Ticketpro internetipoes aadressil ja kõigis Ticketpro müügipunktides ning Statoili teenindusjaamades üle Eesti. Piletihinnad algavad 49 eurost.