Tark paber taskus tõi võimaluse muusikukarjäärist loobumiseks

Vanilla Ninja kaks tublimat tüdrukut Katrin ja Piret on lisaks keskkooli lõpetamisele ka ülikooliharidust omandama asunud. Katrin tudeeris Tallinna Majanduskoolis raamatupidamist, võttis muusikutöö tõttu akadeemilise puhkuse, astus seejärel Audentese Ülikooli rahvusvaheliste suhete alale ja siirdus sealt edasi sama kooli õigusteaduskonda. Siska on hetkel tuntum pigem oma poliitiliste ja administratiivsete saavutuste poolest kui muusikuna — endisest Tallinna Linnavalitsuse referendist on saanud Lindakivi Kultuurikeskuse juhataja.

Piret Järvis, kes on töötanud muuhulgas ka auväärses Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumis avalike suhete peaspetsialistina, töötab hetkel Rahvusringhäälingus mitmes saates toimetaja ja saatejuhina ning on õppinud nii Concordia ülikoolis kui Tartu Ülikoolis ajakirjandust ja suhtekorraldust. Vanilla Ninjaga tuuritamise ajal jäi ka temal ülikooliharidus korraks pooleli, kuid kohusetunne ei lubanud asja nõnda jätta. Kokkuvõtvalt võib öelda, et need neiud, kel tark paber taskus, teevad hetkel muud karjääri kui laulmine.

16-aastane Triinu Kivilaan: “Kes üldse tahaks koolis käia?!”

Ülejäänud Ninjaplikad, kes keskkooli lõpetanud pole, on ilmselt sunnitud muusikaga tegelema kas elu või ülikooli astumiseni, sest loomingulise töö juures keegi koolitunnistust ei küsi. Lenna Kuurmaa näiteks on üks kuulsamaid kodumaiseid staare, kes edukas nii ehtemodelli, filminäitleja kui lauljana. Tallinnast pärit Lenna jättis pooleli 54.keskkooli ja pole seni avaldanud soovi koolipinki tagasi minna.

Kõige varem bändist lahkunud laulja ja bassimängija Maarja Kivi, kes praegu vallutab muusikamaailma artistinime all Marya Roxx, elab hetkel Ameerikas ja on abielus ninjade endise mänedžeri Renee Meristega, kellega kasvatab ühist tütart, mille kõrvalt lõpuks ka koolidiplom sai omandatud.

Maarjat asendama asunud Triinu Kivilaan astus täpselt oma eelkäija jälgedes, saades halvas mõttes kuulsaks oma 16-aastaselt väljaöeldud lausega: "Koolis küll enam käia ei tahaks — kes üldse tahaks!?" Pärast Viljandi Carl Robert Jakobsoni nimelisest gümnaasiumist välja kukkumist siirdus neiu elama Šveitsi, kus oli suhtes erinevate mõjuvõimsate muusikategelastega, sealhulgas ka Giovanni Battista Azzolinoga, keda võib näha neiu viimases muusikavideos “Be With You”.

Teisisõnu, kõik tundub justkui olemas olevat, kuid ometi tasub märgata seda, et need, kel koolipaber taskus, saavad soovi korral valida muusika asemel ka mõne muu karjääri. Pealtnäha tähtsusetu paberita aga naljalt mujalt tööd ei leia!