„Inimesed sõdurisinelis“ lavastas Jüri Müür, kellest on Säde teinud kaheosalise dokumentaalfilmi ja kelle loometeed ta seetõttu põhjalikult tunneb. Säde kirjutab, et hoolimata ettevaatusabinõudest lendas sõjafilmi pürotehnikast hoo sisse saanud kivi Emajõel mööda sõivale laevale ja tabab seal kahte meest.

Õnnetusjuhtum teravdas võtterühma niigi halba suhet filmiametnikega, kellele ei meeldinud filmi tõde paljastavad tööpataljonide episoodid. Siiski said võtted lõpuks käima ja film filmitud.

Eesti väheste sõjafilmide seas hinnatud teos „Inimesed sõdurisinelis“ valmimises osalesid inimesed, kes osalesid ise Teises maailmasõjas, sealjuures eri pooltel. Filmi toimetaja Lembit Remmelga kohta jõudis Sädeni Venemaa Podolski sõjaväearhiivist leitud fakt, et Remmelgas oli sõja ajal Punaarmee sõjalise vastuluure Smetshi volinik. Filmi militaristlike kalduvustega lavastajajast kirjutab Säde: „Jüri Müürist, 15 aastasest Luftwaffe lennuväeabiteenistuslasest sai sügisel 1944, veel Kuramaa kotis olles, oberhelfer, pisike jupijumal.“