Poliitbroilerid Cam (Will Ferrell) ja Marty (Zach Galifianakis) viivad üksteisele käki keeramise absoluutselt uuele tasemele – armutusse võitlusesse edu nimel kaasatakse lisaks pereliikmetele ka süütud väikelapsed ja koduloomad.

Kohati kisub hea maitse piiril eksleva filmi sisu nii alatuks, et paneb edaspidi poliitikauudiseid hoopis uue pilguga vaatama.

Nagu Will Ferrelli (The Other Guys, 2010) ja Zach Galifianakise (The Hangover Part II, 2011) ekraanil tegutsemine eeldada võib, saab nalja kõvasti.

Niiöelda klassikalist „jalaga tagumikku“ huumorit on just paras jagu, enamuse naerupahvakuid kutsub esile mahlane, pisut ropuvõitu dialoog.
Mõneti üllatuslikult on Kampaania üsna sisukas film, kus saalis viibijale puust ja punaselt selgeks tehakse, et kes maksab, see tellib ka muusika.

Ekraniseeringu põhifookuses oleva valimisvõistluse võitja selgub üsna Ameerikalikul moel ja see muudab mõnusalt magusa filmielamuse viimase ampsu natuke imalaks, aga sellegipoolest julgen linateost kõikidele komöödiasõpradele soovitada.