Ründajad: "Kui ei saa su tütart tappa, sure sina!"

Anna-Maria Galojan kommenteeris Publikule kurioosset intsidenti, mis tema Ida-Viru Keskhaiglas töötava emaga öösel juhtus: "Eile öösel, kui mu ema, kes on valvearst, tuli töölt, rünnati teda tema korteri sissekäigu juures. Teda peksti, naabrid kuulsid, kuidas ründajad karjusid: "Kui ei saa su tütart tappa, sure sina!" Midagi pole varastatud, mehed põgenesid. Tegmist on selgelt tellimusega, nad ootasid teda kinnises sisekäigus korteri ukse juures. Jumal tänatud, et ema on elus!"

Anna-Maria teadis ka rääkida, et enne ema tööpäeva lõppu helistas haiglasse tundamatu mees ja uuris, kas ta ema on valves. "Rünnatud on kohtu tunnistajat täpselt kuu aega enne kohtut, mis leiab aset 13. november. Inglismaa juristid leiavad, et see on järjekordne katse lükata kohus edasi," sõnab ta ning selgitab ema seisundit "Tal on tugev peapõrutus ja muid vigastusi, aga ta on elus, see on põhiline! Kui naabrid oleks reageerinud paar minutit hiljem..." ei julge ta edasi mõeldagi.

Anaid Galojan oli ainus arst, kes tol hetkel streikis

"Ta oli esialgu ainus arst Ida-Viru Keskhaiglas, kes streikis. Alles hiljem liitusid teised. Teda rünnati oma tööd tehes, kui ta teisi aitas öösel, ja kuigi autojuht saadab teda ukseni, ootasid need värdjad teda teisel korrusel," on Anna-Maria emotsionaalne ning kindel, et see polnud sugugi juhus, vaid ettekavatsetud temale suunatud kättemaksu- ja hoiatusrünnak.

Kõlab lausa uskumatult, kuid Ida Politseiprefektuur kinnitab, et juhtum tõepoolest aset leidis, ehkki Anna-Maria Galojani poolt esitatud mahlakad asjaolud on täpsustamisel. "Sündmuse uurimiseks alustati 15.oktoobril 2012.aastal kriminaalmenetlust Karistusseadustiku paragrahvi alusel, mis käsitleb kehalist väärkohtlemist," kõlab politsei pressiesindaja lakooniline vastus.