Minu arvates käib kogu internetis toimuv mitte ainult lapsevanemate vaid kõigi ühiskonnaliikmete vastutuse alla. Vastuma peavad ka suhtlusportaalide omanikud. Kui oled ikka loonud portaali õilsatele eesmärkidel (nagu kõik ise suurte silmadega väidavad), siis peab investeerima ka selle kontrolli, mitte võtma “üle laipade minnes” suurt kasumit.

Olgem ausad, laps on tegelikult internetis toimuva ohver. Ka kiusaja on teatud mõttes ohver — ta langeb näilise vastutuse puudumise ja anonüümsuse lõksu. Täiskasvanud üldiselt on vastutavad kõige netis toimuva pärast.

Teine asi on, et kui palju aduvad enamus täiskasvanuid interneti võimalusi ja ohte? Olgem ikka ausad, kui mõistlik (vabandan kõigi ees, kes tunnevad end puudutatuna) on ikkagi täiskasvanu, kes laeb netti avalikult üles infot ja pilte oma lastest ja igapäevastest tegemistest? Ehk peaks alustama täiskasvanute koolitamise ja informeerimisega. Ja seda kõige hullemate juhtumite näitel. Ehk peaks neile võhivõõras ette laduma kogu info nende era- ja tööelu kohta, mida igaüks võib netist kätte saada. Kas see paneks rohkem mõtlema ja survestama portaalide omanikke? Tundub, et me alles hakkame aimu saama, milline Pandora laegas internet on.