Perekond Soomre

Pereisa Viljar Soomre on Treimani rahvamaja juhataja, juhib ka külaseltsi ning on mitme taidlusringi hing. Abikaasa Tiia tegemised on kodukandis samuti olulised: ta on Häädemeeste muusikakooli direktor ja Treimani laulukoori dirigent. Kahekesi moodustavad nad ka ansambli Treffunx.

Saatesse tullakse koos Viljari vennapoja Indrek Soomrega, kes laulab mitmes kooris, töötab aga panga- ja ID-kaartide trükikoja tootmisinsenerina.

Neljas ansambli liige on Viljari õepoeg Meelis Sepp, ametilt baarimees Atlantise ööklubis, kes tegutseb veel IT-vallas ning muidugi on ka tema jaoks tähtis muusika.

Soomre pere on suure suguseltsiga, mille juurde kuuluvad aegade taha ulatuvad legendid esiisadest. Neid tuntakse mitmekülgse andekuse, õpihimu ja hoogsa tegutsemise järgi.Treimani rahvamaja on Viljarile teiseks koduks olnud lapsest saati tänu isale ja vanematele vendadele, kes on kohalikku kultuurielu tublisti kujundanud.

“Kõik nurgatagusedki olid tuttavad,” on Viljar meenutanud omaaegset kultuurimaja.“Et saatsin lauluansambleid klaveril, lubati mul toonastel kolhoosipidudelgi rahvamajas olla, mis teistele koolilastele oli keelatud. See oli uhke tunne.” Viljar peab end õnnelikuks, et võib töötada sünniküla rahvaga. Ta elab oma esivanemate talu maa peal, kus on suureks kasvanud ka Viljari lapsed, poeg Sander ja tütar Maarja.

Naabriks on Viljari õde Anni, kes on samuti siinse kultuurielu arendaja. Nii on lähedased kõik koos ja suudavad teha palju, legendid aastate tagant teed näitamas.

Vaata kaadreid tänasest saatest ning loe altpoolt ka perekond Lassi kohta!

Perekond Lass

Perekond Lass elab Jõelähtmel, kuid oma päriskoduks peetakse Hiiumaad.

Pereema Meelil on viis tütart, noorim vaid veidi üle aasta vanune, vanim tütar Gertrud sai aga juunikuus ise emaks, nõnda on Meeli ühtlasi noor vanaema.

Meelit perenimega Tammu mäletavad paljud televaatajad, sest 7-aastasena läks ta lausa ise Ave Kumpase juurde ja ütles, et tahab televiisoris laulda. Lauluhäält ja musikaalsust oli imetlusväärselt palju ning laulmisest sai Meeli jaoks amet, ta on laulja Estonia teatri ooperikooris.

Meeli ütleb, et ei saa aru neist, kes virisevad toimetulemise üle. Tema enda elus oli näiteks 1990. aasta selline, mil sündis laps, algasid õpingud muusikaakadeemias ning töö teatrikooris.
Pereisa Ardo on ametilt kartulikasvataja. Vaba aja tegemiste hulgas on laulmine Meeli juhendatavas kammerkoor-ansamblis Amabile.
Tütar, 10-aastane Johanna käib sellest aastast Tallinna Waldorfi koolis ning unistab priimbaleriiniks saamisest.

Johanna õpib juba seitsmendat aastat Kaie Kõrbi balletistuudios ning on ka tema raamatu mitu korda läbi lugenud. Varsti ootavad teda ees katsed balletikooli.

Meeli vend Neemo Tammu, ansambli neljas liige, on laulnud kooliajal poistekooris. Praegu, nagu paljud eestlased, teeb ehitajatööd Soomes.

Peresid saadab Swing'n' Joy Orchestra Aivar Vassiljevi juhtimisel. Madis Kari mängib klarnetil, altsaksofonil ja klahvpillidel, Jaak Vasar trompetil, Aivar Vassiljev sopran- ja tenorsaksofonil, Priit Zimmermann tromboonil, Kusti Lemba kitarril, Janno Trump basskitarril, Caspar Salo trummidel. Kaasa teevad lauljad Vivi Maar, Viveli Maar ja Maris Aljaste.