Kui taoline jutt käiks lätlaste Riia linna kohta, siis oleks asi tõene ja probleem arusaadav, mõistetav, kuid Tallinn...

Nelli Teataja  ajakirjaniku Toomas Raudse nädalalõpu otsingud ettearvatult ühtegi päris uut strippamiskohta pealinnas ei tuvastanud, vaid ühe stripiklubi nimemuutuse.

Fakt on aga see, et enamus neist stripipaikadest kiratsevad, kannatades selgelt publiku vähesuse tõttu. Heal juhul loeb südalinnas kokku kümme või veidi rohkem stripipaika - sama seis on püsinud aastaid.

Stripiklubide sissepääsuhinnad on nüüdseks stabiliseerunud: kohalike käest küsitakse pea igal pool kümnekas. Olgu siis sellised klubid nagu Club Virgin, Excellent, Golden Dolls jt.

Vaid skandaalihõnguline eliitklubi Kapriz rikub üldist kirjutamata seadust, nöörides kakskümmend eurot.

Mis välismaalastesse puutub, siis väidetavalt kehtivad nende jaoks hoopis teised, kõrgemad hinnad - vähemalt mis "härrasmeeste klubisse" sissesaamist puudutab.

Tallinna üks vanimaid stripibaare toimib edasi

Kogu stripiasjast parema ülevaate saamiseks tegi Nelli uurimisgrupp nädala lõpus külaskäigu Laial tänaval asuvasse, lausa legendaarsesse stripikohta, Börsi baari.

Miks just sinna? Esiteks kangialusest baarist kostus tänavale selline võrgutav ja vali muusika. Peibutav valgustabloo mõjus ka kutsuvalt.

Teiseks asjaolu, et vähemalt 90ndatel käisid Börsi baaris vägevad ja vahel ootamatuid pöördeid võtvad lõbusad peod, kus mõnikord isegi kliendid tantsisid koos stripparitega esinemislaval. Ning kirev rahvusvaheline seltskond oli alati kohal. Lahtiriietuvad naised olid pea eranditult ilusad. Börsi baari uksel astub vastu vene rahvusest piletimüüjast turvamees või vastupidi. Küsib kümneka. Selle sisse kasseerinud, juhatab ta külalise baarileti juurde ja viipab kohalolevatele stripparitele. Kõrgendatud valmisoleku märgiks.

Pilk Börsi baari joogikaardile ja nagu arvata oligi, hinnad on kõrged. Mahl, kohv ja tee kõik kolm eurot, õlle eest tuleb välja käia viis.

Veinide ja muu alkoholi hinda polnud mõtet uurima hakatagi, kuid pärast vestlusest tüdrukutega võis aru saada, et normaalse veinipudeli hind ulatub 80 euro ligi. Muide, kui striptiisitantsijatele pudeli välja teed, saavad nad sealtki oma protsendi.

Samas, nende teenistus ei pidanud piletimüügist üldse sõltuma - vaid tipiraha strippamise eest jääb neile.

Tippi tuleb visata vähemalt viiekas

Jook tellitud, baaridaam lubas selle ise lauda ära tuua, sai ennast maha istutatud küllaltki mugavale diivanile. Interjöör tervikuna on tagasihoidlik, luksuslikkust ei loe kuskilt välja.

Valgustusega Börsi baaris ei liialdata. Suhtelises hämaruses hakkas silma küllaltki suur esinemislava traditsioonilise stripipostiga ja erinevates laudades istuvad kolm stripparit. Üks neist toimetas midagi sülearvuti taga, teised hindasid kohe pilguga kliendi (varakuse) ära.

Muuseas, enne Nellit polnud Börsi baaris ühtegi külalist ja sealviibitud pooleteise tunni jooksul ei tulnud kah mitte kedagi.
"Kohalikud käivad meil harva. Vaid turistid. Kuid praegu käib neidki vähe. On ka mõned püsikliendid. Näiteks üks 71-aastane vanamees, kes küllalt vitaalne välja näeb," vastab üks stripparitest imestava küsimuse peale, miks rahvast üldse kohal pole.

Mis värk stripitantsuga endaga on, millal näha saab? Kui selle kohta sai tüdrukult küsitud, tuli vastuseks: "Tüdrukud tantsivad ainult tipi eest!"

Ohoo, või tänapäeval käivad asjad siis nii...Selgus siiski, et kaks kohustuslikkku tantsu peab tüdruk (klientide saabudes) ikkagi ära tegema, rinnad paljaks võtma, kuid selle "raske töö" eest tuleb talle ka kindlasti tippi visata.

Pilt ongi selline, et teise tantsu ajal tuleb strippar sinu lauda, lubab ennast kergelt puudutada, hööritab kintsu ja puusasid, annab ühemõtteliselt mõista, et talle raha annaksid. Tore moment on juures - pärast tipi saamist kingib ta sulle vastu põsemusi!

Kuna Nelli uurimisrühm vaatas ära kõigi kolme tüdruku tantsud ja andis igaühele viieka, oli tulemuseks kaks põsemusi ja üks musi otsaette! Uudne lähenemine igatahes, ei mäleta, et varem stripparid kuskil üldse musi jaganud oleks...

Kui palju raha oleks ikkagi viisakas tantsu eest anda, mis oleks minimaalne summa? "Noo sa ei saa ju münte tüdruku püksikute vahele panna, arvesse lähevad ikka ja ainult paberrahad," jagab stripparitest vanim õpetusi, mis põhinevad "raudsel" loogikal.
Seega minimaalselt viiekas visata, mis teeb pea 80 krooni "vanas heas" eesti rahas.

Tantsijannad mitte stripparid

Naistest. Pühapäeva hilisõhtul oli neid kohal kolm, tegelikult pidi Börsi baaris strippareid rohkemgi töötama, töö käib vahetuste kaupa. Kaks neist olid eestlannad, üks venelanna.
Muuseas kõige noorem ja kaunim neist, nimetas ennast Vanessaks, pahandas, et teda strippariks kutsutakse. "Miks te, mehed meid strippariteks kutsute, öelge parem tantsijanna!" Vot siis.
Strippamisest endast: toimus see mitte ülemäära valju muusika saatel.

Natuke rinnakama venelanna tants jättis professionaalse mulje, kuid ei midagi erilist.
Eestlannadest vanim, üle kolmekümnene Lääne-Virumaalt pärit naine sai hakkama efektse showga. "Ärge nüüd ehmatage, ma kasutan oma shows relvi, " pidas ta vajalikuks koguni ette hoiatada. Jah, päris osavasti käis ta ringi nende lühikeste mõõkadega. 

Sensuaalses ja erootilises mõttes jäi Vanessa ületamatuks. Täielik nauding oli jälgida iga tema liigutust ja tundus, et tüdruk tegi oma tööd puhtast naudingust.

Lesbishow maksab sajaka

Vanessa lisas pärast tantsu, et klientidest talle noored mehed eriti ei meeldi, kuna need küsivad kogu aeg ainult seksi. "Mulle meeldivad džentelmenid, mitte sellised mehed, kes ainult seksi peal väljas. Nooremad välismaalased aga muud ei küsigi kui "Can I fuck with You?" Vanemad mehed seevastu on tunduvalt viisakamad ja ei puuduta seksiteemat vahel üldse."

Mis strippi puutub, siis saalis saab vaadata mõistagi ainult topless-esitust. Börsi baaris nagu teisteski stripipaikades on olemas veel privaadid, kus tüdruk võtab end täiesti alasti.
Lap Dance (sületants) käib privaadiga kaasas, kuid midagi muud, isegi käekesega "aitamist" sinna juurde ei kuulu.

Kuid viisteist minutit spetsiaalprogrammi vaatamist maksab 50 eurot! Ja kui soovid privaadis lesbishowd nautida, pead maksma mõlemale tüdrukule, kokku seega 100 eurot

.
Niisiis kokkuvõttes on striptiisibaari külastamine väga kulukas. Pole mingi ime, et rahast vaesed "kohalikud" seal ei käi ja ega üha kasvavad stripihinnad keskmise välismaalasegi jaoks enam soodsad pole.