Sami testib oma võimu kujundada Soome rahvastiku koosseisu

Tundes sõna jõudu, tahab Lotila nunnu nõuanneteraamatu abil meelitada võimalikult palju eestlasi Soomemaale, et pärast rahvastikustatistikat uurides aastaid hiljem rahulolevalt käsi hõõruda.

Sami eestlasest naine tegi talle kõva peapesu

Kuna on teada, et härral on eestlasest pruut, siis äkki tärkas neius huvi oma rahva heaolu vastu. Või läksid rahaasjad hulluks ka selles leibkonnas, mistõttu tekkis idee aidata hädasolevad kaasmaalased turvaliselt üle Soome lahe.

Sami on salakaval

Võib-olla polegi need nõuanded nii head? Äkki Soome sõites ning nende kohaselt toimides satub hoopis kiirelt jamadesse? Sest nõuanded sõprade asemel Soome ametnikke uskuda ning sugulaste juures peatumise asemel kohe üüriturule sukelduda on pehmelt öeldes veidi kahtlased.

Sami sai peapõrutuse

Äkki juhtus härra Lotilal õnnetus, mille tulemusel sai ta tugeva peatrauma, mis loksutas tema väärtushinnangud pluss-poolele. Võimalik on ka kurja kaksikvenna variant, ainult et vastupidiselt. Õige Lotila on kellegi keldris kinniseotult vangis samal ajal kui hea kaksikvend üllaid tegusid sooritab.

Sami Eesti-vihkamine on jõudnud järgmisele tasemele

Olles näinud üha enam õnnetuid virumaalasi Soomes virelemas, on tal kopsu üle maksa visanud Eesti riigi puudulik sotsiaalpoliitika ning õli tulle valades meelitab ta head ja töökad kodanikud lihtsalt enda riiki üle.

Kõik on võimalik, mida arvad Sina, Publiku lugeja?