Üleeile tähistas meie kunsti Grand Old Lady oma 91. sünnipäeva. Pidustusi otsustas ta vältida ning veetis õige sünnipäeva oma legendaarses maakodus Karepal. Täna aga on ta taas pealinnas ning võtab kõiki oma kunsti austajaid vastu oma uue näituse "Muusika/Tants" avamisel kell 15.00 galeriis Tõnismägi 3.

Valli Lember-Bogatkina professionaalne kunstnikukarjäär on kestnud juba 72 aastat. Ta lõpetas Riigi Kunsttööstuskooli  1940.aasta kevadsuvel cum laude ning käis tänu sellele president Pätsi vastuvõtul. Muuseas, näitusel saab näha ka ühte tema lõputööd - mosaiiki, mis kolme kauni neiu läbi kujutab Eesti majanduse kolme tugisammast. Sõja-aja veetis noor neiu Saaremaal vanaema juures, kuid juba 1942.aastal esines ta ka näitusel. 1949.aastal abiellus ta kunstnik Vladimir Bogatkiniga.

Valli Lember-Bogatkina elu- ja loomejõud on hämmastavad. Ta maalib ka täna iga päev regulaarselt 4 - 5 tundi ja avastab endas pidevalt uusi külgi.

"Valli Lember-Bogatkina teoste juures võlub nende lapsemeelne siirus ja elurõõm – nagu see võlub ka kunstniku enda juures, kes on läbi aastakümnete säilitanud oma tütarlapseliku sära," ütleb näituse korraldaja Mart Sander. Hiljuti leidis ta Eesti Filmiarhiivi fondidest ka unikaalseid filmikaadreid, kus 18-aastane Valli Lember rahvariideklassis joonistab. Seda filmilõiku saab galeriis näituse ajal ka näha.

"Muusika/Tants" on avatud 1. detsembrini ning on külastajatele tasuta.