Bänd on ka ise tunnistanud, et "solvasid inimesi", kujutades videos Ameerika pärismaalasi liialt stereotüüpilisel moel, vahendab The Guardian.

Veel reedel esitles bänd suure elevusega oma palju tööd ja vaeva nõudnud hoogsat, värvikat ja versternilikku, ent ka poliitiliselt ebakorrektset muusikavideot, kus bändi liikmed indiaanlasi ja kauboisid kehastasid.

Tänaseks on aga video näiteks YouTube'ist ja Vevost juba maha võetud. Kuigi fännid võtsid video hästi vastu, pidasid paljud teised instantsid klippi taktitundetuks.

Laupäeval läkitas multikultuuriline bänd kiiresti avalikult teele vabanduse, kus seisis: "Meie eesmärk ei olnud oma videoga kedagi solvata, kellegi tundeid riivata ega trivialiseerida Ameerika põlisasukatete kultuuri ja ajalugu."

Väidetavalt käis bänd isegi pärismaalaste esindajatega konsulteerimas, kuid, tsiteerides klassikuid - välja kukkus nagu ikka.

"Vabandame siirelt kõikide Ameerika põlismaalaste ees, keda see video solvas," kahetses bänd.

Video režissöör Melina Matsoukas on ilmselgelt oma töö raiskuminekust häiritud - naine ei ole siiani juhtunut kommenteerinud. Lavastaja teiste tööd hulka kuulub muuhulgas ka Rihanna läinudaastane video "S&M", mille üks tuntumaid moefotograafe David LaChapalle oma tööde väärkasutamise eest kohtusse kaebas.

Lugu "Looking Hot" pärineb No Doubti kuuendalt stuudioalbumilt, mis ilmus septembris.

Kasuta võimalust ilmselt peatselt unustuste hõlma kaduvat videot vaadata ning otsusta ise, kas bändi suhtes käituti õiglaselt: