„Deemonid“ on lugu hasartmängusõltuvusest ja sõltlaste elust ilma kellelegi ega millelegi moraali lugemata. See on lugu tavalistest inimestest meie keskelt, kelle elud saavad erilise pöörde. Režissöör Ain Mäeots sõnab: „Inimesed armastavad lugusid, sest nendega saab kaasa minna. Kui need on hästi jutustatud, siis saab neid läbi elada, läbi mängida. On ilusaid lugusid, mille sisse tahaks päriselt pääseda. Ja on hirmsaid lugusid, mille puhul tänad Jumalat, et see on vaid lugu. Kui see on hästi jutustatud, siis sa elad selle läbi ja ohkad kergendatult – “minuga õnneks nii ei juhtu”. Aga kui see on eriti hästi jutustatud, siis saad sa aru, et see võib juhtuda ka sinuga,“ rääkis Mäeots.

"Deemonid" viib meid maailma, kus edukas reklaamibüroo loovjuht Joko, pensioniealine matemaatikaõpetaja Reeda ja sanitaartehnikalao juhataja Ants peavad silmitsi seisma valikutega, mis muudavad nende elu. See film on katse vaadata mängurite sisemaailma, et mõista nende valikute ja eluviiside tagamaid ja mis veelgi olulisem - mõista, et igaüks meist võib sarnastele juhtumistele olla lähemal kui arvatagi võiks. „Film annab vaatajale võimaluse lähemalt näha ja tunda seda, mida tunneb mängur. Kinosaali sisenedes istub vaataja metsikule karusellile, kus juhtub kõike “ sõnas Mäeots.

„Deemonid“ on sellel sügisel saanud juba kaks rahvusvahelist tunnustust – augustis valiti film Montreali A-klassi filmifestivalile, kus ta linastus programmis „Focus on World Cinema“. Septembris linastus film Helsingi rahvusvahelisel filmifestivalil Armastus ja Anarhia (Love & Anarchy) ning tulemas on veel vähemalt üks suur rahvusvaheline filmifestival.

Filmi stsenaristid on Ain Mäeots ja Toomas „Tommyboy“ Tilk, režissöör on Ain Mäeots, operaator Elen Lotman, kunstnik Tiiu-Ann Pello, produtsent Anneli Ahven. Peaosades Tambet Tuisk, Ain Lutsepp ja Ene Järvis, kõrvalosades Evelin Võigemast, Mait Malmsten, Kaia Skoblov, Eva Püssa, Liina Tennossaar, Peeter Oja ja paljud teised.

Filmi valmimist toetasid Eesti Filmi Sihtasutus, Eesti Kultuurkapital, Euroopa Liidu Media programm, Panavision Noorte Talentide Programm, stsenaariumitöötuba Sources 2 ning rida tegusaid ettevõtjaid eesotsas filmi logistikapartneriga DHL Express.

"Deemonid" on kinodes üle Eesti alates 9. novembrist. Avanädalavahetusel on filmi võimalik vaadata kümnes erinevas Eesti paigas.

Vaata filmi treilerit: