"Ilus, mõnus, armas!" kirjeldab veel vaid paar tundi tagasi oma pehmekaanelised trükikojast kätte saanud Timmer esmaspäeval müügile tulevat raamatut Publikule. "Ma ikka kilkasin siin kõvasti, kui raamatud tulid," sõnas ta rõõmsalt. 

Kaheksa aastat raadios Sky Plus saadet "Naistekas" vedanud Timmeri samanimeline teos on läbilõige Eesti elust populaarse raadiosaate põhjal, tuues lugejani lood elust enesest. Nimelt koosneb suurem osa kaante vahele talletatud materjalist aastate jooksul raadiosse saadetud kuulajakirjadest. "Kõige varasemad kirjad pärinevad siiski aastast 2006, sest varasemad lendasid koos kõvakettaga õhku," nendib Timmer.

Raamatu väljaandmist on Timmerile soovitatud juba mitmeid aastaid, kuid varasemalt ei ole plaanid ühel või teisel põhjusel käiku läinud. Kevadel kirjastaja Tiina Ristimetsalt tulnud viimane ettepanek aga pani lõpuks asjad veerema. Neli kuud meeletul hulgal kirjade ja mälestuste uuesti läbituhnimist ning ohjeldamatut kirjutamist ning raamat sai augustis lõpuks valmis. "Tööd ja kirju oli tõesti meeltul hulgal. Aga lõpuks tekkis täielik hasart ja ei saanud enam pidama," rääkis Timmer.

Timmeri raamat käsitleb kokku kümmet teemat, mis puudutavad suuremalt jaolt meid kõiki - näiteks armastus, suhted kolleegidega ja sõprus. Hääle saavad ka tõsisemad ja tabuteemad, nagu näiteks koduvägivald. Kuulajakirjade muredele ja rõõmudele annab oma kommentaari ka psühholoog ning iga teemaosa juhatab sisse Timmeri enda eessõna. 

"Need on lood kõikjalt meie ümber. Need inimesed on meie sõbrad, töökaaslased, naabrid ja tuttavad. Olen kindel, et see raamat liigutab iga lugejat," arvab Timmer.

"Naistekas" tuleb ametlikult esitlemisele esmaspäeval, 12. novembril. Samal päeval jõuab värske suhteteos ka müügile raamatupoodidesse üle Eesti.

Publikul oli harukordne võimalus raamatut esimeste seas silmitseda ja katsuda, koos Kirsti Timmeri kolleegidega raadiost Sky Plus.

Vaata pilte ja piilu, kuidas raamat välja näeb, kuidas autor oma esimestele raamatueksemplaridele pühendusi kirjutab ja kuidas Sky Plusi rahvas vastvalminud raamatut uudistavad: