Polütsüstiliste munasarjade tõttu üleliigse karvakasvu käes kannatav naine otsustas Movemberi tähistamise puhul oma harilikult tülikad vuntsid ja habeme maha ajamata jätta, vahendab The Sun.

36-aastane Inglismaa koduperenaine Siobhain Fletcher on teismeeast saati näole kasvavate karvadega kimpus olnud ning raseerib vurre harilikult üle päeva. Siobhainil diagnoositi ravimatu seisund 12 aastat tagasi. Sama haigus, mis talle soovimatuid karvu kasvatab, sunnib teda igapäevaselt ka tõusva kehakaaluga võitlema.

"Kui mina suudan kuu aega habet ajamata olla, siis peaks mehed suutma ometi ükskord ka teekonna arsti juurde ette võtta," sõnas vapper vuntsikandjast naine. "Mind kohutab, et mõned mehed peavad arsti juurde minekut nii piinlikuks, et ei lähe tegema isegi testi, mis päästaks neid vähist," muretseb ta.

"Varem olin ma oma seisundi pärast masenduses, aga nüüd tahan ma kõikidele kuulutada, et ei ole tähtis, milline su nägu on - tähtis on see, mis on seespool."

Ka Eestis elevust tekitav Movemberi nime kandev kampaania sai alguse 2004. aastal Austraaliast. Olles segu sõnadest "moustache" (vuntsid) ja "november" nagu kuu, mil kampaania toimub, innustab kampaania mehi novembrikuus habet ja vuntse mitte maha ajama, tõmmates läbi lõbusa sotsiaalse eksperimendi tähelepanu meeste vajadusele end eesnäärme- ja mundandivähi vastu testida.

Vaata pilte habeme ja vuntsidega naisest The Sunist.