44-aastane Fomin on üks erakordne mees - nimelt keeldub ta kandmast pükse ning riietab end igapäevaselt seelikutesse, vahendab Odditycentral.

Nagu arvata võib, ei suhtu kaaskodanikud mehe rõivaeelistusse just soosivalt. Sellegipoolest on säravast matemaatikust Fomin jäänud endale kindlaks ning kannab seelikuid edasi ka hoolimata sellest, et lehviv riietus mehe töötuks jätnud on ning tema ülikoolist väljaviskamise põhjuseks sai. Seda kõike seepärast, et ta ei riietu nagu "normaalne mees".

Miks aga mees nii kategooriliselt pükse kandmast keeldub? Vastupidiselt paljude halvustavale eelarvamusele ei ole Fomin ei gei ega ka transvestiit - talle lihtsalt ei meeldi püksid! Mees on veendunud, et meestel peaks olema õigus kanda seelikut, kui nad seda soovivad, täpselt nagu naised kannavad pükse.

Kange iseloomuga meest paistab diskrimineerimine vaid tugevamaks tegevat. Iga teine oleks ammu sotsiaalsele survele alla andnud, kuid vaatamata igapäevastele solvangutele, ähvardustele ning koguni peksmistele on ka pere ja sõprade põlu alla sattunud mees endas jätkuvalt kindel ega mõtlegi pükse jalga tõmmata.

Ometi olid ajad, mil Fomin riietus nagu iga teine, oli abielus ja kasvatas lapsi. Mehe vaated riietumismallidele on aga alati olnud sellised, nagu praegu. Ühele Vene väljaandele antud intervjuus rääkis Fomin, et on alati kadestanud šotlasi nende õiguse pärast kilti kanda, samuti muistseid roomlasi ja kreeklasi. "Need 25 aastat, kui ma pidin pükse kandma, olid mu elu kõige jubedamad," väitis mees. Nimelt on Fomin veendunud, et pükste kandmine mõjutab väga negatiivselt meeleolu, heaolu ja tervist ning seda nii meeste kui ka naiste puhul.

Kuuldavasti on mehel palju fänne, kes tunnevad samamoodi, kuid kel napib julgust seelikut avalikult selga tõmmata.

Tänaseks on Fominist saanud omamoodi kuulsus, kuid kes enda sõnul seelikuid siiski tuntuse pärast ei kanna. "Kui oleksin tahtnud kuulsaks saada, siis oleksin jätkanud teaduses," on ta öelnud.

Aadete nimel karjääriunistustest loobunud mees elatub hetkel juurviljade müügist, mida ta oma aias kasvatab. Talve saabudes kaob ka see sissetulek, kuid pükse mees sellegipoolt jaga panna ei kavatse.

Vaata pilte seelikumehest SIIT.

Vaata ka Fominist tehtud videolugu (vene keeles):