"Tehakse ju turundusjuhtidele ja raamatupidajatele selliseid konverentse. Meie mõtlesime, et miks mitte teha sama ka noortele. Sihtgrupiks on eriti õpilased," rääkis Merilin ja ütles, et eesmärgiks on anda noortele mõnus ja vägev etendus.

"Koolis on kindlasti ka vaja käia, aga tänane päev on selline teistmoodi õppimisviis, mis annab noortele väga palju juurde. Eesmärk on anda neile eelkõige seda emotsiooni ja tahtejõudu ning sära silmadesse," ütles Merilin, kelle kinnitusel on seda sära silmades konverentsil ka näha.

Noortekonverentsi eesmärk on tuua kohale eeskätt maanoored, kellel iga päev ei ole võimalust, et sellistest üritustest osa võtta. Noored toodi kohale busside ja rongidega ning mõned neist alustasid oma teekonda juba öösel.

Üritusel inspireerisid noori teiste seas maailmarändurist naerutaja Andy Valvur, endine õiguskantsler Allar Jõks, hullude ideede elluviija Jaanus Rohumaa, hingesõnumite kandja Tõnis Mägi ja tähesäras supleja Mart Sander.

Neeme Raud on üks kunagistest esinejatest, kes otse New Yorgist tulnuna ütles, et noorte ees esinemine on täitsa hirmus. Nii ongi, sest noort publikut tuleb erksana hoida ja neile esinemine on suurem väljakutse, kui esmapilgul arvata võiks.

Laval oli laulu, tantsu ja tralli.

Vaata põnevaid videoid!