Paris Hilton avas paar päeva tagasi Saudi-Araabias oma viienda endanimelise kaubamärgiga kaupluse, vahendab CNN.

Sedakorda on peo asukohaks moslemite püha linn Meka, mis võtab igal aastal vastu ligi kolm miljonit muhamedlasest palverändurit. Käekotte, aksessuaare, lõhnaõlisid, käekelli, T-särke ja muud pudi-padi müütav kauplus asub Meka läinud aastal avatud kaubamajas, kus asub veel 255 poodi, millest paljud on globaalsete brändide esinduskauplused.

2003. aastal seksilindi ning hiljem telesaatega "Lihtne elu" tuntust kogunud pärijanna Hiltoni kuulsus on paraku aga levinud ka moslemite kõrvu ning viimased ei taha sedasorti naise nende kodumaal äritsemisest kuuldagi. Sestap on uue kaupluse avamise ümber tekkinud suuremat sorti poleemika, millest säutsutakse Twitteris, räägitakse meedias ning hurjutatakse kohapeal.

Nimelt leiavad paljud konservatiivsemad moslemid, et Hiltoni kuulsusega naine ei tohiks Saudi-Araabias üldse äri teha, rääkimata siis Mekast. Paljude jaoks ei seisne probleem aga mitte Hiltonis endas, vaid rusika viibutamine kaupluse avamise suunas tähistab üldisemat frustratsiooni Meka järjepideva kommertsialiseerumise üle ning kaubandusele pühapaikade arvelt ruumi tegemises.

Tõenäoliselt ei olnud Ameerika kuulsusest pärijanna soov siiski islamiusulisi endast välja ajada ning poe avamise otsus toetus tõenäoliselt äripartnerite kainele mõistusele. Õigustades kohalike pahameelt on Mekast tõesti saamas kuningriigi üks vilkama kaubandusega kohti.

Kokku on Hiltonil Saudi-Araabias nüüd viis kauplust. Kokku omab naine 42 endanimelise kaubamärgiga poodi üle maailma.