Maailmas loetakse breigimaailma tippvõistlusteks nelja ülemaailmsete eelvoorudega võistlust - Freestyle Session USAs, UK B-Boy Championships Inglismaal, R-16 breigi meistrivõistlused Koreas ja Battle of the Year ehk BOTY Prantsusmaal.

Sel aastal on BOE-l esimakordselt au võõrustada legendaarset breigimeeskonda Koreast, tänavust UK B-Boy Championshipi võitjat Jinjo Crew'd, R16 tänavust võitjat Massive Monkees USAst, BOTY 2012 võitjaid Vagabond Crew Prantsusmaalt ning Top9 Venemaalt, kes on Freestyle Session 2012 teise koha võitjad. Staartiimide seas asuvad tantsima ka üks legendaarsemaid breigimeeskondi Pockemon Crew Prantsusmaalt, kes on alates 2003. aastast kõikidel neljal võistlusel pidevalt tipus püsinud ning korduvalt ka võitjateks pärjatud. See tähendab maailmameistrivõistluse tasemel breigitiimide tantsulahingut otse meie väikeses Tartu linnas!

Lisaks meeskondlikule tantsulahingule astuvad BOE-l üles mitmed värvikad kujud ka teistes kategooriates, kes tantsivad end vabaks kõigist reegleist: võistluse kavas on ka popping, hip-hop kategooriad ning b-boy 1vs1 võistlus, millest võtavad osa kutsutud meeskondade valitud paremik.

Žürii erikülalisena saabub tänavu esmakordselt BOE-le tantsijaid hindama legendaarne Saksa hiphop-tantsija, eelmise aasta maailmameister Ben Wilchert. Õhtut viib teist aastat järjest läbi pöörane elav legend MC Trix, kes on hiphop-tantsu ja breiki harrastanud juba 1980ndate algusest.

BOE 2012 7. detsembril workshop’idega, mis toimuvad Tallinna Tantsuakadeemias. Edasi liigub võistlus Tartusse: Tasku keskuses peetakse maha eelvoorud ning võistlus päädib 8. detsembri õhtul Vanemuise kontserdimajas suurejooneliste finaalidega.

Publik loosis välja 3 x 3 piletit 8. detsembril Tartus Vanemuise kontserdimajas toimuvale BOE 2012 finaalvõistlusele. Võitmiseks tuli olla loominguline ja vaimukas ning leiutada endale breikarinimi.

Võitjateks osutusid ning piletid endale ja kahele sõbrale võitsid Bboy Tetris, Saatan ja Põrklev Piff. Palju õnne! Võitjatega võetakse ühendust.

Kui loosiõnn ei naeratanud, siis saad endale pileti hankida Piletilevist.