Täna õhtul, algusega kell 19.00 leiab Von Krahli baaris ja teatris aset Eesti filmimuusika esitluspidu, mille eesmärgiks tutvustada silmapaistvaid heliloojaid ja muusikakirjutajaid. Kontsert toimub kahel korrusel, Von Krahli baaris ja väikses teatrisaalis astuvad üles Argo Vals, Faun Racket, Jakob Juhkam, Lauri-Dag Tüür, Mari Kalkun, Rainer Jancis, Woldredt, Sinine ja Tiit Kikas. Plaadimuusikat mängivad Janek Murd ja Erkki Tero (Eesti Pops). Lisaks muusikasõpradele on kohale oodata ka rahvusvahelisi filmitegijaid. Tänavuse PÖFFi raames raames jouab Tallinnasse ligi 400 väliskülalist üle maailma: filmitegijad ja näitlejad, võistlusprogrammide žürii, PÖFF Industry Days panelistid ja filmituru partnerid, sh. produtsendid Jaapanist, Koreast ja Kanadast. Lisaks Baltikumi filmitegijad, produtsendid, levitajad, rahastajad ja fondide esindajad, kes osalevad südmusel Baltic Event.

Filmimuusika esitluspidu tähistab värskelt avatud veebilehe www.filmmusic.ee avamist — tegemist on hetke silmapaistvamaid helikunstnikke ja autoreid koondava digitaalse keskkonnaga, mille eesmärgiks on olla Eesti filmimuusika “visiitkaardiks” rahvusvahelise filmitööstuse, kirjastajate ja teiste välispartnerite jaoks. Veebilehel saab tutvuda legendaarsete filmimuusikheliloojate loominguga nagu Sven Grünberg (“Leiutajaküla Lotte”, “Detsembrikuumus”, “Arabella, mereröövli tütar” ja “Hukkunud alpinisti hotell”), aga ka uue põlvkonna autoritega nagu Sten Sheripov (sarjad “Alpimaja” ja “Süvahavva”, filmid “Sügisball” ja “Jan Uuspõld läheb Tartusse”), Ardo Ran Varres (seriaal “Kättemaksukontor”, filmid “Disko ja tuumasõda”, “Punane elavhõbe”), Arian Levin ( “Seenelkäik”), Ülo Krigul (“Püha Tõnu kiusamine”, “Sügisball”, “Lõpuõhtu”), Janek Murd, (“Agent sinikael”, “Kuhu põgenevad hinged”, “Soovide puu”) ja Mihkel Zilmer (teinud muusikat Hollandi, Inglise, Iiri, Soome ja Eesti filmi- ja teleproduktsioonidele).

Veebikeskkond koondab endas hetkel ligi 35 aktiivselt tegutsevat Eesti filmimuusikaloojat ning esmane valik täieneb jooksvalt. Iga helilooja kohta on veebilehel üleval lühikirjeldus, filmograafia, kontaktid ning muusika-player valikuga nende muusikanäidetest. “Pole kahtlustki, et Eesti nüüdismuusika kuulub maailma paremikku. Isegi niivõrd, et suvel saime koostööettepaneku Koreast esitleda nende tipp-produtsentidele meie heliloojaid eesmärgiga kasutada tulevastes Lõuna-Korea filmides Eesti muusikat. Olen täiesti kindel, et meie unikaalne, põhjamaist kargust ja elektroonilist muusikat ühendav helikeel suudab edukalt konkureerida maailma tippudega juhul, kui seda piisavalt tutvustada. Just seda me koostöös Tallinn Music Weekiga PÖFFi väisavatele Euroopa, Aasia ning Hollywoodi filmitöösturitele teha soovime,” kommenteerib PÖFFi filmitööstuse programmi juht Sten Saluveer.

Eesti filmimuusika veebikeskkonna loomise ning kontsert-esitluse koostööpartnerid on PÖFF, Tallinn Industry Days, Eesti filmitööstuse klaster, Kanada Suursaatkond ja Tallinn Music Week. Sündmust rahastab EAS ja Euroopa Regionaalarengu Fond.

AJAKAVA:
Von Krahli baaris
19:00 uksed avatud publikule
19:30 — 20:00 Jakob Juhkam
20:30 — 21:00 Wolfredt
21:30 — 22:00 Rainer Jancis
22:30 — 23:00 Faun Racket
23:30 — 00:00 Sinine

Von Krahli väikses teatrisaalis:
20:00 — 20:30 Mari Kalkun
21:00 — 21:30 Lauri-Dag Tüür
22:00 — 22:30 Tiit Kikas
23:00 — 23:30 Argo Vals