Algne mõte viia läbi lipdub tuli oktoobris toimunud „Idee Starteri“ koolituselt, kus noored end esmakordselt proovile panid. Valgas valminud lipdubi  loovalikule andis tõuget noorte info- ja haridusmess Teeviit, kus Valgamaad esindanud noored valitud laulu sõnades märksa sügavama tähenduse leidsid kui teistes kaalutud lugudes.

„Lugu justkui mõjutas meid, andes edasi sügavat mõtet ja kõnetades teisi,“ kostis meediaseminaril osalenud noortelehe Tankla toimetuse ja korraldusmeeskonna liige Kairi Piir. „Aega tuleks laenata sealt, kus seda vaja pole, et teha seda, mida tõeliselt armastad ja mis meeldib“, lisas Tankla reporter Kelly Kukin.

Kuigi see oli paljudele noortele uus kogemus, olid nad siiski väga positiivsed ja hästi meelestatud. Põhjuseid, mis motiveeris noori selles osalema, oli erinevaid. Kairi tõi välja, et teda motiveeris kuuluvus meeskonda ning oma panuse andmine.

„Treppidel jooksmine väsitas mu küll ära, aga meeleolu püsis alati lõbusana,“ sõnas Tõrva neiu Kristin Jänes. Tuuli Mekk Valgamaa Noorte Nõustamiskeskusest rääkis: „Mina ise kaamera ette ei trüginud, kuid kõrvalt oli meeldiv vaadata, kuidas koostöö sujus noorte vahel.“

Valgamaa noorte lipdubi tegi eriliseks veel asjaolu, et selle tegemisse olid kaasatud ka erinevad otsustajaid. „Noorte loomingulisus ja mängulisus annab värskeid mõtteid oma igapäevatöösse. Mulle pakkus suurt rõõmu näha, kuidas nad oma ideid genereerivad ja kohe teostavad,“ sõnas maavalitsuse haridus- ja kultuuritalituse juhataja Kalle Vister.

Valga linnapea Kalev Härk kiitis noorte oskust raamist välja mõelda. “Vaikust valvav Valgamaa jäägu ajalukku ja põhjendamatu tagasihoidlikkus peab kaduma. Meil on noored, kes oskavad ja tahavad näha asju uut moodi ja neid tuleb igati toetada. Meediaseminar oli tore kogemus ühise tegutsemise jõust.”

„Noorte aktiivsus ja ettevõtlikkus Valgamaal teeb südame soojaks. Läbi nende tegevuse saame juurde kogemusi ja näeme nende maailma,“ julgustas Valga maavanem Margus Lepik noori ka edaspidi olema avatud hullumeelsetele ideedele!

Meediaseminaril osalenud aktiivne Valgamaa noor ja Tankla liige Raiko Allik võttis inspireeriva päeva kokku sõnadega: „Valgamaal on aeg tõusta!“

Vaata videot Youtube'ist!