On mitmeti sümboolne, et kevadel toimuva Jazzkaare raames jõuab Tallinna Charles Lloydi 75. juubeli turnee - just tema oli see artist, kes oma kvartetiga siinmail toimunud festivalil „Tallinn-67“ esinedes Eesti kogu maailma jazzikaardil tuntuks tegi. Lloydi sügavalt emotsionaalne maailma embav muusika ei saa jätta kuulajaid ükskõikseks. Charles Lloyd New Quartet feat. Jason Moran, Reuben Rogers & Gregory Hutchinson astub üles 26. aprillil Nokia Kontserdimajas.

33-aastase jaapani klaverivirtuoosi Hiromi energiast tulvil muusika, värvikas lava-show ja isikupärane lähenemine nii jazziklassikale kui ka popp- ja rokklugudele on pianistist lühikese ajaga teinud kuulajate lemmiku. Ta oskab publiku paari minutiga viia oma muusika võlumaailma ja see lumm kestab kontserdi lõpuni. Hiromi on Jaapanis võitnud rohkem kui tosin auhinda ning on sage külaline maailma suurimatel jazzifestivalidel. Hiromi: The Trio Project toob oma värske kava kuulajate ette 27. aprillil Merepaviljonis.

Gregory Porter on USA jazzlaulja-helilooja, kelle soe hääl ja mõnus olek poeb kuulajale põue ning on teinud temast hetkel ühe kuumima artisti. Tema mainstreamjazzi armuvad igas eas kuulajad, erti pärast vastupandamatu muusikavideo "Be Good" vaatamist. Lugu on pälvinud YouTube’is juba 350 000 vaatamist. Ka jazzikuningas Kurt Elling kiidab uut säravat isikupärast lauljat, kes on juba kaks Grammy nominatsiooni pälvinud. Gregori Porteri lummavast live-show’st 25. aprillil Tallinnas Merepaviljonis tõotab tulla üks festivali tipphetki.

Jazzkaar 2013 peaesinejate kontserdipiletid on müügil alates tänasest Piletilevis ning Ticketpros.

Kuula Gregory Porteri lugu "Be Good", mis kindlasti ka Jazzkaarel esitusele tuleb: