Example on Suurbritannia laulja ja räppar, kelle tänavu ilmunud album "The Evolution of Man" tõusis UK Dance edetabelis kõrgeimale kohale. Albumilt pärinevad singlid "Say Nothing" ja "Close Enemies" teevad ilma ka Eesti raadiojaamades.

Example, kodanikunimega Elliot Gleave, sündis Lääne-Londonis 1982. aastal. Tema esinejanimi on ladinakeelse väljendi "exempli gratia", mis inglise keeles tähendab "for example", lühend.

Gleave on intervjuudes tunnistanud, et sattus räppimise juurde tänu Wu-Tang Clanile ja Snoop Doggile. 2000. aastal filmirezhissööriks õppimise ajal alustas ta muusikaga tegelemisega ja kohtus sel ajal produtsent Joseph Gardneriga (tuntud ka nimega Rusher). Kahe mehe töö tulemusena valmis Example'i esimene vinüül-väljalase "A Pointless Song".

Pärast lepingu sõlmimist The Beatsiga oli esimeseks tulemuseks Lily Alleni hittsingli "Smile" oma versioon pealkirjaga "Vile", mis pääses ka Radio1 eetrisse. Example'i esimene "korralik" väljalase The Beatsi alt oli "What We Made", millele video filmiti muide Tshernobõlis, Ukrainas. Teine ametlik singel oli "You Can't Rap", mis ilmus 2007. aasta mais. Sellele järgnesid "I Don't Want To" ja "So Many Roads" (sämpling The Carpenteri kuulsast loost "We've Only Just Begun"), millest sai tema stuudio debüütalbumi avalugu.

Example tegi oma esimese edetabelietteaste 2009. aasta septembris, kui ilmus "Watch the Sun Come Up", mis oli esimene singel tema teiselt albumilt "Won't Go Quietly". Kolmandalt albumilt "Playing in the Shadows" pärinev singel "Changed the Way You Kiss Me" jõudis üle Euroopa mitmetesse edetabelitesse. Tänavu 19. novembril ilmunud albumilt pärinev singel "Say Nothing" debüteeris UK singlitabelis kohal nr 2.

Piletid Example'i kontserdile hinnaga alates 18 EUR tulevad müügile Piletilevi müügipunktides ja Statoili teenindusjaamades üle Eesti esmaspäeval, 17. detsembril kell 10.00. Kontsertklubi liikmed saavad pileteid osta aga juba alates 16. detsembrist. Kontsertklubiga liitumise info on leitav aadressil http://www.kontsertklubi.ee. Kontsert on vanusepiiranguga 16 eluaastat.