Muidu rockbändina tuntud HND jaoks teistmoodi plaadi mõte sai alguse 2010. aasta esinemisest festivalil Viru Folk, kui bänd astus üles unplugged kavaga, mis sisaldas vanu lugusid nö "ilma elektrita". HND pole albumi "Akustiline" salvestusel läinud kergema vastupanu teed - kõik plaadil leiduvad lood on saanud täiesti uued seaded. Albumi valmimisel lõi kaasa massiivne hulk külalismuusikuid – Cool D (räppvokaal loos "Metamfetamiini Blues"), Jaanus Nõgisto (mandoliin loos "3/5"), Madis Muul (klahvpillid), Kaido Kelder (tšello) jpt.

Bändi solist Tarvo Mölder lausus, et album annab kindlasti bändist hoopis teise pildi - äratundmisrõõmu vanadele fännidele ja avastamisrõõmu uutele. "Pean tunnistama, et osad lood kõlavad unplugged seades vaat et isegi paremini kui rockivõtmes. Loodetavasti leiab nii mõnigi kuulaja tänu neile seadetele tee HND rockilikuma pooleni," lausus Mölder. "Albumi tegemine oli bändile paras väljakutse. Pole just igapäevane, et rockbänd keerab omad lood täiesti otseses mõttes pea peale - loost "3/5" on ju saanud puhasttõugu tango."

Mölder leiab külalismuusikute aadressil vaid kiidusõnu: "Mul on väga hea meel, et sellel plaadil teevad kaasa paljud lisamuusikud, kes andnud albumile oma näo ja hinge. Isiklikuks suureks üllatajaks osutus Indrek Tiisel ja tema suupillimäng, see on lihtsalt ülemõistuse äge. Ainuüksi legendaarse Ruja kitarristi Jaanus Nõgisto kohalolek stuudioseinte vahel on märgilise tähendusega igale Eesti bändile."

HND albumi "Akustiline" eelvaade on kuulatav SIIT:

1. 7,62/103
2. Metamfetamiini Blues
3. Ütle mis Sa teed
4. Vaevu Hingan
5. Kurbade laulude maa
6. Teistmoodi kui eile
7. Päikesepilkajad
8. Kõverpeegli rahvas
9. Jihad
10. Kui sa Vaid Saad
11. Patu Ahel
12. Me Jääme Ellu
13. Langenud Inglite maal
14. 3/5
15. Club Suicidia
16. Lolita

HND alustas tegevust 2006. aastal, kui üllitati esiksingel "Vaevu hingan", mis jõudis Eesti raadiote ja telejaamade pleilistidesse püsides edetabelites nädalaid. Juba järgmisel aastal ilmus debüütalbum "PaturaamaT", mille muutis omapäraseks raamatu stiilis kujundus. Album leidis rockisõprade hulgas väga head vastukaja ning HND sai nõutuks liveesinejaks.

2008. aastal ilmunud duubelalbumiga "Aivaravai" (CD+DVD) tegi HND ajalugu - esimese bändina Eestis jagati plaat ära täiesti tasuta. Aasta hiljem 9. oktoobril ilmus kolmas kauamängiv "Päikesepilkajad". Albumilt pärinevad hitid "Kõverpeegli rahvas", "Päikesepilkajad" ja "Langenud inglite maal". Kõik kolm singlit leidsid koha ka 2009. aasta Raadio 2 kuulajate poolt kokku pandud tabelis "Aastahitt", kõrgeima positsiooni napsas "Kõverpeegli rahvas" platseerudes kohale nr 10.

Bänd on oma tegutsemisaja jooksul andnud märkimisväärse hulga kontserte kodumaal, muuhulgas soojendati ansamblit Def Leppard nende Eesti kontserdil. Lisaks on bänd kaasa teinud telesarjas "Kättemaksukontor" ning muusikat on kasutatud erinevates filmides (nt "Seenelkäik"). HND "Akustiline" on saadaval hästivarustatud plaadipoodides ning digikanalites. Albumi esitluskontsert leiab aset kolmapäeval 19. detsembril Tallinnas Butterfly Lounge's, kontsert on tasuta.