Kõrged kontsad ja peenikese ninaga stilettokingad kuuluvad kohustusliku osana edukate suurlinnanaiste iluarsenali. On teada, et ehkki tikk-kontsade klõbin võib meesterahvastel seljad sirgu ajada ning naise välimusele mitmeid stiilipunkte lisada, ei ole stilettode näol tegemist just kõige jalasõbralikemate jalanõudega.

Ameerika Pediaatrite Assotsiatsiooni sõnul on mingit sorti jalavaevuste all kannatanud 87% kõrgete kontsadega kingi või teisi ebamugavaid kingi kandnud naistest, kirjutab Odditycentral. Ilu nõuab aga ohvreid ning eks iga naine teab, millist piina see mõnikord tähendada võib.

Kui terve mõistus soovitaks seepeale jalgu puhata, madalaid jalanõusid kanda ning kõrged kontsad vaid erilistel puhkudel jalga ajada, siis leidub järjest rohkem naisi, kelle identiteet ja stiil on kõrgete kontsade kandmisega nii läbi põimunud, et stilettode kandmise nimel ollakse valmis kasvõi oma väikesest varbast loobuma. Mõnedel karmimatel juhtudel aga ei jää peale kirurgilise sekkumise lihtsalt midagi muud üle, sest varbad on üleliigsest kontsade kandmisest niivõrd moondunud, et suvel oleks häbi sandaale kanda.

Appi tõttab nn stilettokirurgia - plastiline kirurgia jalgadele. Muuhulgas on ilukliinikutes hakatud pakkuma niisuguseid protseduure nagu varvaste pikendamine ja lühendamine ning isegi väikese varba eemaldamine, et kingad vähem pigistaks.

Kontsakingade kandmise mugavamaks muutmise meetodite hulka kuulub ka näiteks kollageeni süstimine talla alla, et pakkuda jalale n-ö lisavedrustust. Ka süstitakse jalgadesse tihtipeale kortsusilujana tuntud Botoxit, et jalad vähem higistaksid.

Mida kõike ilu nimel ei tehta!