Lilian Mariete Hani lugu on tõeline jõulumuinasjutt sellest, kuidas üks väike tüdruk kasvab nooreks naiseks ning viib täide oma lapsepõlvelubaduse. 

Kui naine oli alles väike, tõotas ta endale, et kui suureks kasvab, võtab endale lastekodust lapse, et talle kodusoojust pakkuda. Nimelt tundis tüdruk lapsena ise suurt puudust isaarmastusest. "Eks ma ikka ootasin ja ootasin, et ta tuleks külla, helistaks või hooliks, aga seda pole siiani juhtunud," meenutas naine lapsepõlves kogetud valu.

Elu viis naise Tartusse tööle ning ühel päeval ka kokku ühe Elva lastekodus sirguva poisiga. Naine tundis, et just sellele lapsele tahab ta pakkuda kõike, mille lapse enda lihane ema on andmata jätnud. Suur oli aga Lilian Mariete üllatus, kui selgus, et tulevasel kasulapsel on veel kaks venda... Nii otsustas naine ühe lapse asemel lõpuks kolm enda kasvatada võtta.

Nüüdseks elavad kõik kolm venda - Silver, Mihkel ja Kristjan - Liliani peres. "Kõige rohkem teeb neid õnnelikuks see, et kui on emadepäev ja isadepäev, siis on neil, kellele kingitusi teha ja joonistada," rääkis Lilian Mariete lastekodulaste rõõmudest.

Suure südamega Liliani soojust ja lahkust hinnatakse lastekodus väga kõrgelt ning nii mõnedki teised lapsed on avaldanud soovi tema lapseks hakata. "Lastekodus oli üks poiss, kes ütles, et palun võta mind ka kaasa. Mul polnud muud ütelda, kui et meil pole rohkem voodeid, pole rohkem ruumi. Selle peale sõnas poiss, et "aga kui ostate uue voodi, siis ütle mulle"," rääkis Lilian Mariete heldimusega. 

Poleks imestada, kui armastust täis naise koju tekibki kunagi mõni voodikoht juurde. Küll aga julgustab ta teisi Eesti inimesi kasuvanemateks hakkama ning seda ka juba suurtele lastele, kes kodu ja hoolt väga vajavad.

Lilian Mariete Hanit tunnustatakse TV3 ja EMT koostöös vaatajateni jõudval „Eestimaa uhkuse“ galal 30. detsembril kell 19.30.